Makedonya'da halk yarın sandık başına gidecek

Makedonyalılar yarın erken genel seçimler için sandık başına gidecek. Dokuzuncusu yapılacak genel seçimde 1 milyon 770 bin 736 kayıtlı seçmen oy kullanabilecek.

Makedonya'da halk yarın sandık başına gidecek
Makedonya'da halk yarın sandık başına gidecek
GİRİŞ 10.12.2016 16:24 GÜNCELLEME 10.12.2016 16:24

Eski Yugoslavya'nın dağılmasıyla birlikte bağımsızlığına kavuşan Makedonya'da dokuzuncusu yapılacak genel seçimde 1 milyon 770 bin 736 kayıtlı seçmen oy kullanabilecek.

Uzun süredir devam eden siyasi krizin ardından erken seçim kararı alınan Makedonya'da yerel saat ile 07.00-19.00 arasında oy kullanılabilecek.

İç Makedonya Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) öncülüğündeki ittifak ile Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğünde kurulan ittifak arasında geçecek seçimde meclisteki 123 sandalye için bin 92 aday yarışacak.

Uluslararası toplumun da yoğun ilgi gösterdiği seçimi 4 bin 706 yabancı gözlemci takip edecek.

DÖRDÜNCÜ ERKEN GENEL SEÇİM

Ülke tarihindeki dokuzuncu genel seçim olma özelliği taşıyan yarınki seçim, aynı zamanda dördüncü erken genel seçim olacak. Makedonya'daki ilk erken genel seçim 2008 yılında yapılırken, 2011 ve 2014 yıllarında da erken seçime gidildi.

TÜRK PARTİLERİN DURUMU

Türk Demokratik Partisi (TDP) ile Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH), yarınki seçimde 10 yıldır iktidarda olan VMRO-DPMNE'nin öncülüğündeki ittifak bünyesinde katılacak.

Daha önce SDSM ile ittifak yapan TMBH'nin Genel Başkanı Erdoğan Saraç, eski ittifakından ayrılma sebebine ilişkin, "Türkiye'de darbecilerin ve teröristlerin desteklenmesi dayanılmaz ve kabul edilemez bir tavır. İşte bu, o ailede yer almak istemememizin en büyük sebebidir" ifadelerini kullanmıştı.

Türk Hareket Partisi (THP) ise erken seçime SDSM safında katılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...