Dünya adım adım felakete gidiyor

ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından hazırlanan 26 saniyelik bir video, dünyanın 1880 yılından bu yana sürekli bir ısı artışı yaşadığını gözler önüne serdi.

GİRİŞ 16.09.2012 19:33 GÜNCELLEME 17.09.2012 09:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Veriler, New York'ta yer alan NASA'ya bağlı Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü (GISS) tarafından kaydedildi. Videoda, sera gazı salınımı, endüstri ve arabaların çoğalmasına bağlı olarak sıcaklığın 1970'lerden itibaren hızla arttığı görülüyor.

2010 son 30 yılın en sıcağı
Buna göre, son 10 yılda dünya çapında etkili olan "El Nino" kasırgasına rağmen 2010, son 130 yılın en sıcağı olurken 2011 ise en sıcak 10 yıl arasına girdi. 2010 ile 2011 arasındaki sıcaklık farkı 0.12 santigrat dereceyken, sadece 2011 yılında küresel sıcak ortalaması 20'nci yüzyılın ortalarından 0.51 santigrat derece daha sıcaktı. Son 130 yılın en sıcak 9 yılının, 2000'li yıllardan sonra yaşanması dikkat çekiyor.

YORUMLAR 8
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    isimi fckw mi?. dünyanin bu hale gelmesinin sebebi zamaninda düsünülmeden yapilan fckw li araclar. fckw hic kaybolmaz. bunun icinde ozon tabakasini delmeye devam ediyor. isinma bu yüzdende olabilir ama ucaklarin ve endüstrinin kontrolsüz bicimde cogalmasi da bu felaketi hizlandiriyor. yakinda (20 yil sonra) deri kanserinden coagalan insanlar olursa sasirmayin.
    Cevapla
  • mermus 11 yıl önce Şikayet Et
    sadece 2011 yılında küresel sıcak ortalaması 20'nci yüzyılın ortalarından 0.51 santigrat derece daha sıcaktı.. gerekli tedbirler alınırsa bu kadarlık ısı artışını tolere edebilir dünya ama dünyanın ortalama ısısında 3 dereceden fazla artış olursa geri dönüşü olmayan felaketler inciri oluşur ve dünyada pek çok bitki ve hayvan türü yok olur. sera gazları salınımı, endüstri ve arabaların çoğalmasının yanı sıra sera gazlarını oksijene çevirerek azaltan ormanların yok edilmesi de süreçte önemli rol oynuyor.
    Cevapla
  • üye 11 yıl önce Şikayet Et
    küresel ısınma'da . insan etkisi sanıldığı kadar çok olmayabilir. dünya ikliminin de belli periyodları var... çoğumuz "ice age"'i izlemişizdir.
    Cevapla
  • üye 11 yıl önce Şikayet Et
    harun zoroğlu. allah'a imanı olan kişi elinden geldiği kadarıyla sorunlara çözüm bumaya, insanları olabildiğince kurtarmaya çalışır, allah'ın sergilediği sanatı evrenin işleyişini çözmeye bu şekilde allah'ı daha çok tanımaya çalışır. buna "tahkiki iman" denir ve olması gereken iman da budur.
    Cevapla
  • harun zoroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    boşuna telaş etmeyin.... böyle şeyler asla umurumda değil..kün feyekun..ol dedi mi olur..allaha mutlak imanı olan böyle işlerle uğraşmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti