Modern hayatta bu da oldu!

Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri, geliştirdikleri proje görenleri şaşırtıyor.

Modern hayatta bu da oldu!
Modern hayatta bu da oldu!
GİRİŞ 07.04.2015 10:50 GÜNCELLEME 07.04.2015 10:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Mustafa Çobanlar ve Ahmet Sönmez, 'Modern hayatta toprakla teması sağlamaya yönelik bir çözüm önerisi' adlı projeleriyle, geçtiğimiz hafta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu’nda açılan TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi’ne katıldı.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Çobanlar, geçmişten beri toprak üzerinde yalın ayak yürümenin insanları rahatlattığının ve insanları elektrik yükünden arındırdığının söylendiğine dikkat çekti.

“Bunun temelinde topraklama yatmaktadır” diyen Çobanlar, “Bilim adamları, bu topraklama olgusunun varlığından son zamanlarda haberdar olmuşlardır. Çünkü son zamanlarda elektromanyetik alanların oluşturduğu sorunlar artmaya başlamıştır. Bilim adamları bu sorunları irdelediklerinde topraklama eksikliğinden kaynaklandığını öğrendiler. Bu doğrultuda, doktorlar ve uzmanlar kendilerine bu sorun ve şikayetlerle gelen insanlara topraklamayı önermeye başladılar. Topraklamayı önerirken, 'Dışarıya çıkın ve yalın ayak toprakla doğrudan temasa geçin, yürüyün' şeklindeydi” ifadelerini kullandı.

Çobanlar, günümüz koşullarında toprağı ve toprakla geçirecek zaman bulmanın oldukça güç olduğunu belirterek, “Bu durum, günümüz yaşan koşullarında takdir edersiniz ki oldukça zordur. Günümüzde toprağı bulmak ve toprakla temasa geçecek zamanı bulmak oldukça güçtür. Bu doğrultuda, Amerika’da yeni düzenekler oluşturulmaya başlandı. Toprağın sonsuz nötrleme gücünü evelere taşımak üzere birçok düzenek oluşturuldu. Fakat bu düzenekler incelendiğinde maliyet olarak oldukça sorun oluşturmaktaydı ve ayrıca bu düzenekleri insanların kullanması oldukça zordu. Ev içerisinde oluşturulan bir levhada, insanların onun üzerinde yarım saat beklemelerini gerektiriyordu. Biz bu toprağın sonsuz nötrleme gücünden insanların yararlanmasını kolaylaştırmak için böyle bir düzenek hazırladık” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Çeşmeye de dokunabilirsiniz belki...
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    arada bir kaloriferleri elleyin. buda yardimci olur. topraga direk temas etmek gibi olmasada.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!