Çocuklar için yazısız resimli kitap önerisi

İçinde yazı olmayan resimli kitapların çocukların dil gelişimine daha fazla katkı sağlayabileceği belirlendi.

Çocuklar için yazısız resimli kitap önerisi
Çocuklar için yazısız resimli kitap önerisi
GİRİŞ 02.05.2013 17:39 GÜNCELLEME 02.05.2013 17:39

Waterloo Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, bu tür kitaplar sayesinde 18-25 aylık çocukların daha karmaşık cümle yapılarını duyduğunu gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Daniela O'Neill, ebeveynlerin genellikle yazı içermeyen resimli kitapların "gerçek okuma" sayılmadığını ya da sadece eğlence niteliği taşıdığını düşündüğünü belirtti.

Ancak O'Neill, bu tür kitapların çocuklar için özellikle okula başlama döneminde çok önemli olabileceğine, karmaşık yapıları duyan çocukların "hayatını kolaylaştırabileceğine" dikkati çekti.

Araştırmacılar, 25 annenin sesini, yazılı ve yazısız resimli kitapları okurken kaydetti.

Annelerin, sadece resim içeren kitapları "okurken" yazılı resimli kitaplardakinden daha karmaşık cümle yapılarını, farklı zaman çekimlerini ve ruhsal durumlara ilişkin kelimeleri kullandığı görüldü.

"First Language" dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarının, ebeveynler ve eğitimciler için önem taşıdığı çünkü genellikle satışa sunulan yazılı kitapların daha eğitici olduğunun düşünüldüğü vurgulandı.

O'Neill, her tür kitabın, çocukların dil becerisine katkıda bulunduğunu ancak bunu farklı yollarla yaptığını da belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'