7. Uluslararası Dergi Fuarı başlıyor!

Dünyanın tek dergi fuarında 305 dergi 10-15 Mayıs tarihleri arasında Sirkeci Garı’nda okurlarla buluşuyor!

7. Uluslararası Dergi Fuarı başlıyor!
7. Uluslararası Dergi Fuarı başlıyor!
GİRİŞ 09.05.2016 14:14 GÜNCELLEME 09.05.2016 14:14

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından 7.si düzenlenecek olan Uluslararası Dergi Fuarı’na bu yıl yoğun bir katılım var. Geçen yıl 12 ülkeden 165 derginin katıldığı fuara bu yıl 20 ülkeden 305 dergi katılıyor. 

Almanya, Afganistan, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Makedonya, Hollanda, Sudan, Cezayir, Arabistan, İran, Hindistan, Pakistan, Irak, Mısır, Filistin, Kosova, Kuveyt, İsrail ve Avusturya’dan dergilerin katılacağı fuarda Pakistan dergiciliği ve Balkanlar’daki dergicilik üzerine birer program da gerçekleştirilecek.

ONUR KONUĞU: HAKSÖZ DERGİSİ

7. Uluslararası Dergi Fuarının bu yılki onur konuğu 300. sayısını çıkaran Haksöz Dergisi. Fuara önceki yıllarda Ümran, Altınoluk, Yedi İklim dergileri onur konuğu dergiler olarak katılmıştı. 

ANA TEMA: “ELEŞTİRİ Mİ LİNÇ Mİ?”

Gerek siyasi konularda, gerek ilmi, fikri, sanatsal konularda eleştiride bulunabilmek elbette güzel. Üstelik zenginleştirici bir fiil eleştirmek/eleştirilmek. Ancak dünyada eleştiri ahlakının gittikçe kaybolmakta olduğu da üzücü bir gerçeklik. Bir eleştiri adabı mümkün mü? Eleştiriyorum, diyenler nasıl oluyor da kolayca dehşet saçan bir linç söylemi içinde buluveriyor kendilerini? Bu kaygılarla bu sene fuarın ana teması olarak "Eleştiri mi linç mi?" başlığı belirlendi. Bu ana tema ile ilgili kimi etkinlikler düzenleniyor. 

Fuarda iki önemli sergi olacak: Fuarın onur konuğu Haksöz’le 25 yıl 300 Sayı Sergisi ve İLEM’in hazırladığı İslamcı Dergiler Sergisi.

Dergi Fuarı Dünyada Sadece Türkiye’de!

Ömründe bir şekilde herhangi bir dergi takip etmiş, dergi takip etmenin güzelliğini yaşamış herkese diyoruz ki: 

“10-15 Mayıs tarihleri arasında tam size göre bir fuar var. Sirkeci Garı’nda sizleri büyük bir düşünce, kültür ve hikmet şöleni bekliyor!”

Daha derinden okumak, düşünmek ve anlamak için dergilerin ateşleyici, harekete geçirici fonksiyonuna her zaman ihtiyaç duyduk. Sadece şair, yazar, gazeteci ve fikir adamları değil, birçok devlet büyüğü, siyasetçi, ilim adamı, bürokrat ve iş adamı da bir zamanlar dergilerde yazmış, dergi takip etmiştir.

Trende ve bekleme salonunda konferans, panel, müzik dinletileri ve Uluslararası Dergicilik Ödülleri töreninin  yapılacağı 7. ULUSLARARASI DERGİ FUARI’NDA 7’den 70’e herkesi ilgilendirecek bir şey mutlaka olacak!

Sirkeci Garı’nda 6 gün boyunca peronlarda kültür, sanat, siyaset, mizah, edebiyat, çocuk vb. dergiler ile farklı bir atmosfer oluşacak!

OKUL DERGİLERİNE ÖZEL BÖLÜM

Fuarda üniversiteli, liseli ve ortaokulluların dergileri için de özel bir alan ayrılmış durumda. Okul Dergileri bölümünde Türkiye’nin dört bir yanından okul dergilerini temin etmek mümkün olacak.

ULUSLARARASI DERGİCİLİK ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ

10 Mayıs Salı günü saat 12:00’de açılışı yapılacak olan fuar 15 Mayıs Pazar günü 
saat 18.de yapılacak “Uluslararası Dergiciliğin Ödülleri” ödül töreni ile sona erecek. 

ULAŞIMI EN KOLAY FUAR

Dergi Fuarı İstanbul'da ulaşımın en kolay olduğu bir mekânda, Sirkeci Garı’nda yapılıyor. Marmaray, tramvay, vapur ve otobüslerle İstanbul'un her yerinden fuara gelmek çok kolay. Uluslararası Dergi Fuarı İstanbul’un en kolay ulaşılabilen fuarı.
Dergi Fuarı 09.30 – 21:00 saatleri arasında ücretsiz ve herkese açık.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle