Esed giderse yerine o gelecek!

Esad sonrası yönetimin, Türkiye'ye sığınan Suriye Savunma Bakanı Habib'e verileceği öne sürülüyor..

Esed giderse yerine o gelecek!
Esed giderse yerine o gelecek!
GİRİŞ 07.09.2013 08:27 GÜNCELLEME 07.09.2013 08:47
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Eski Suriye Savunma Bakanı Ali Habib'in, Esad rejiminden kaçarak İstanbul'a sığındığı iddia edildi. Şam yönetimi haberin doğru olmadığını belirtirken, Kuds El Arabi ve Reuters Haber Ajansı, Habib'in Türkiye'de olduğu yönünde haberler yaptı.

Suriyeli muhalif kaynaklar da sözkonusu haberi doğrularken, Habib'in Batı ülkeleri istihbarat birimlerinin yardımı ile kaçtığı belirtiliyor. Reuters'a konuşan Suriyeli muhalifler de Habib'in İstanbul'da bulunduğunu açıkladılar. Esad'ın uzun süredir ev hapsinde tuttuğu Habib'in geçen hafta salı gecesi Türkiye'ye geçtiği düşünülüyor.



ABD'nin adayı

Ali Habib'in Suriye'de 2011 yılında çatışmaların sertleşmesinden sonra rejimden ayrıldığı biliniyor. Bazı kaynaklara göre, ABD, Esad'ın düşmesinden sonra, yönetimi Habib'e devretmeyi planlıyor.

YORUMLAR 31
  • Skywolf 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen soru sormayı geç. Kendini Esed suçsuzdur diyerek yeterince batırdın, komik duruma düşürdün.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Shia News Arkadaşım: Desene ben Arap BAAS partisi aşığıyım. O zaman sana kim ne derki. Rejimlerini koruyabilmek için mutlak surette güçlü bir devletin himayesine girerler.. Senin bunlardan farkın var mı YOK… TC Kuruluş ilke ve devrim yasalarına veya başka bir değimle, Atatürk ilke inkılâp yasalarına bağlı, Anayasamızın değiştirilemez denilen ikinci maddesi için. ÖNEMLİ OLAN REJİMDİR GERİSİ TEFERRUATTIR DİYEREK, “İslami fobi” Kemalist rejimini korumak ve de yaşatmak isteyenler. Bölgemizdeki devletlerin Müslüman ağırlıklı hükümetler ”iktidarlar” tarafından yönetilmesini istenmeyen, Hıristiyan âlemi ile aynı çizgide olmalarıdır. Suriye BAAS rejimini ve Mısır'daki Sisi darbesini bunun için DESTEKLİYORLAR. Çünkü onlar için Müslümanlık yok edilmesi gereken bir dindir.
    Cevapla
  • kazımm 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına, hizbullah Allah rızası için mi israille savaşıyor?. Allah rızası için mi savaşıyor, filistine özgürlük için mi yoksa iranın bölgedeki çıkarları için mi savaşıyor? Bunu burda kimse yemez arkadaşım, hizbullah, iranın bölgede gezinen eli ayağı. Abd ve israil de buna kolay kolay müsade etmiyeceği için israille savaşıyor. iranın sahada bir kozu olsun diye var hizbullah. işte çıkarlarına hizmet etsin diye masum insanları kaçırır, şirin gözükmek için israile iki roket atar, zaten ne halt olduğu belliydi de, suriye de iyice foyası ortaya çıktı.. şebbihalarla, katillerle aynı safta masumları öldüren ve kaçıran fidye olarak kullanan ne mal oldukları belli olan teröristler mi islam için savaşıyor ve Allahsız dhkp-c ile işbirliği yapıyor?hadddi yaaa sende..!
    Cevapla
  • Shia News 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir o kadar kişide benden olsun. O kadar cahilim ki sorduğum sorulara tek bir yanıt alamadım.Okadar cahilim ki dikkatini çeken tek şey 70 bin kişi 30 binde benden olsun.Okadar cahilim ki sorma Sorularla seni zor durumda bıraktım ama kusura bakma artık o kadarda olsun
    Cevapla
  • Skywolf 10 yıl önce Şikayet Et
    Okumaktan aciz. 70.000 kişi Öso saflarında diyorum, senin Suriye hakkında bilgin ne ki OrtaDoğu hakkında konuşuyorsun, cahilliğini sergileyeceğine başka işlerle uğraş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler