İstanbul'da önemli buluşma

Gül ve Erdoğan devreye girdi: İslam bilginleri İstanbul'da buluşuyor.

İstanbul'da önemli buluşma
İstanbul'da önemli buluşma
GİRİŞ 17.07.2014 05:10 GÜNCELLEME 17.07.2014 05:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye;  Irak ve Suriye’deki iç savaş ortamının  neden olduğu gelişmelerin İslam dünyasının genelinde bir Sünni-Şii  çatışmasına dönüşmemesi için bilimsel ve felsefi düzeyde inisiyatif almaya yöneldi.

GÜL, TARABYA'DA AĞIRLAYACAK

Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi toplantısı, bugün İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda başlayacak. Toplantının açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Sünni ve Şii İslam bilginlerini Tarabya Köşkü’nde iftar yemeğinde ağırlayacak.

Amaç, İslam dünyasında Avrupa'daki Yüzyıl Savaşları benzeri bir çatışma ortamının benzeri bir tablonun İslam coğrafyasında oluşmasını engelleyecek Akil İnsanlar Heyeti oluşturmak.

TOPLANTI ÜÇ GÜN SÜRECEK

İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda bugün Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi toplantısının açılışı yapılacak. Üç gün sürecek toplantının saat 14.00’deki açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Erdoğan’ın, Suriye ve Irak’taki iç savaş ortamı ve bu gelişmelerin İslam dünyasında gündeme getirdiği Sünni – Şii çatışması çerçevesinde önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Toplantının organizasyonunu Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konferansa İslam dünyasından yarısını Şiilerin oluşturacağı din bilginlerinin ve etkili isimlerin katılacağını söyledi. Görmez, mezhep çatışmasını önlemek için Akil İnsanlar Heyeti oluşturmayı planladıklarını da açıkladı.          

Görmez, şu açıklamada bulunmuştu: 

''Avrasya coğrafyasındaki bütün dini kurumlar, onların başındaki başkanları, ve çatışma coğrafyasından tüm ülkelerden Irak’tan Suriye’den Lübnan’dan, Körfez’den Yemenden, Suudiarabistan’dan, toplumda saygı uyandıran ne kadar ilim adamı varsa davet ettik. Birlikte İstanbul’da toplantı yapacağız. Bir İslam Bilginleri insiyatifi olacak. Barış, itidal ve sağduyu insiyatifi diyebileceğimiz bir insiyatif oluşturacağız. Gelen alimlerden bir akiller heyeti de oluşturmayı hedefliyoruz. İhtilafları erteleyerek kanı , gözyaşını durdurma müzakerelerini başlatmak üzere böyle bir insiyatif almayı planlıyoruz.''

YORUMLAR 9
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN YAPAMIYORUZ?. 1940 lı yıllarda 2.Cihan Harbinden sonra batı dünyası UZA nın destek ve teşvikleriyle komünizme karşı hrıstiyan dünyasında birlik için AKÇB ni kurmuşlar,1950 yıllarda AET na dönüşen ve günümüzde AB adını alan birliktelik bize batıl da olsa dinleri ve menfaatleri için birleşip,ortak hareket edenlerden ders almamız lazım.Bu batılılar üç günlük dünya menfaati ve batıl dinlerinde ihtilaflı meseleleri olsada birleşirken,ortak karar mekanizması kurup çalıştırırken ya biz EBEDİ HAYAT ve RIZAİ İLAHİ gibi ulvi ve değişmez bir mükafat için niçün bir olamayız,ortak akılda buluşamayız,üç günlük dünya menfaatinden daha karlı ve mukaddes menfaatler b,ilhassa rabbimizin rızasını kazanmak adına neden ihtilaf içindeyiz.Dünyanın muhtelif coğrafyasında kardeşlerinden maddi ve manevi yardım bekleyenlere bir ve beraber hareket edebilsek inanın daha faydalı olacağız. Elimize,belimize,dilimize hatta şer ve nefsani hisleri hayallerimize dahi getirmeyelim.
    Cevapla
  • Devlet-i Ali Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir osmanlı doğuyor. ülkemizin tekrar islama bayraktarlık yapmaya çalışması ve başlaması islam dünyası açısından muhteşem bir gelişme..Cenab-ı Allah başbakanımız ve c.başkanımızdan dünyada ve ahirette razı olsun.Bu iki devlet büyüğümüzü islam bayrağını tekrar göndere çekmeden başımızdan eksik etmesin inş
    Cevapla
  • tunahan ertunç 9 yıl önce Şikayet Et
    YAHU BİR DE ŞU İBADETLERİMİZİ İÇİMİZE SİNDİRİN. Gözünüzü seveyim, iyi bir iş yapabileceksiniz gibi geliyor, tebrik ederim. Ama bir de şu ibadetlerimizi içimize sinecek bir toplantı yapabilseniz? SAHUR-İFTAR-İMSAK-NAMAZ VAKİTLERİ- BAYRAM GÜNLERİ- HİLAL GÖRÜNDÜ/GÖRÜNMEDİ vs.vs.vs. bunları da bir İCMAA'ya bağlayın da FİTNE aradan çıksın.
    Cevapla
  • John Turkbudak 9 yıl önce Şikayet Et
    o kuruldan. ümitli olmasam da en azından birileri ellerinden geleni yapmaya gayret sarf ediyor. içlerindeki alimleri istisna tutarak "mezhepçi" zihniyetteki alim bozuntularının Türkiye'nin liderliğine "evet" demelerini kimse beklemesin. ama yine de gayret bizden tevfik Allah'tan...
    Cevapla
  • elit urfalı 9 yıl önce Şikayet Et
    DURDURUN ARTIK BU KANI.. İSLAM alemi size bakıyor. durdurun artık bu kanı. def edin İslam aleminden siyonistleri... tüm pislikleri.. yeter artık dünyada Müslüman kanı akmasın... hergün haber okuyup üzülmekten bıktım. bu görev İSLAM ülkelerinin başkanlarına düşüyor. bizim elimizden ancak dua gelir. siz de diplomatik olarak yapacaınızı yapın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe