Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Süleyman Şah' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, bugün Taraf gazetesinde yer alan 'Süleyman Şah Türbesi' ile ilgili habere yönelik açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Süleyman Şah' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Süleyman Şah' açıklaması
GİRİŞ 21.08.2014 11:48 GÜNCELLEME 21.08.2014 13:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan bazı yayın organlarında yer alan IŞİD'in Musul Konsolosluğu’nda rehin alınan 49 personel karşılığında Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istediği ve Hükümet'in bunu kabul ettiği yönündeki iddialara açıklama geldi.

Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bugün (21 Ağustos) bazı basın-yayın  organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir''

TARAF GAZETESİ'NİN HABERİ

Taraf Gazetesi, bugün sürmanşetten verdiği haberde IŞİD'in, Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istediği, hükümetin ise bunu kabul ettiği iddia edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASININ TAMAMI

''Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.

Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz.

Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir.''

YORUMLAR 7
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru da olabilir . neden hemen hiddetleniyorsunuz ki !! daha önce de terörist başı apo ile görüşülmüyor denmişti ama şimdi devlet eliyle resmi görüşmeler yapılıyor . Yalan mı acaba !!!!!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimi temsil ve kime çalışıyor bu yalancı ve iftiracı taraf ?. İnanınki daha şidiye bir defa dahi elime almamışımdır !
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Taraf İŞİD'e yol Gösteriyor. Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına geliyor. Taraf resmen İŞİD'e yol gösteriyor. Alın size bir fırsat 49 Konsolosluk görevlisine karşılık 10 dönümlük Süleyman Şah Türbesinin toprağını Türkiye'den talep edin demeye getiriyorlar.
    Cevapla
  • enes dilek 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel yapının. paralel yapının soldan çarklı gazete müsvettesi Hainlikte sınır tanımıyor.
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    yasal yaptırım gerekli. medya başıboş bırakılmamalı yalan haberler cezalandırılmalı. İnfiale sebep olacak haberlerde kapısına kilit vurulmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı