'Almanya, Türkiye’yi 1976’dan beri dinliyor'

Alman istihbaratının Türkiye'yi 2009 senesinden beri değil, 1976'dan bu yana dinlediği iddia edildi.

'Almanya, Türkiye’yi 1976’dan beri dinliyor'
'Almanya, Türkiye’yi 1976’dan beri dinliyor'
GİRİŞ 23.08.2014 17:10 GÜNCELLEME 23.08.2014 17:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Almanya'da haftalık haber dergisi Focus, Alman Federal Haber Alma Teşkilatı'nın (BND), Türkiye’yi 1976’dan beri dinlediğini yazdı.

Derginin haberine göre, BND dönemin başbakanı Helmut Schmidt’in izniyle Türkiye’yi dinlemeye almış. Bugünkü dinlemelere ise meclis komisyonunca karar verildiğini yazan Focus, dinleme iznini veren komisyonun Başbakanlık, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı uzmanlarından oluştuğunu belirtti.

Meclisteki Birlik Partilerinin (CDU/CSU) iç politika uzmanı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Milletvekili Hans-Peter Uhl, "BND’nin Türkiye’yi dinlemek için yeterli nedenleri var" derken, nedenler arasında insan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve terörizm’gösterildi. Uhl, "AB adayı Türkiye’den bize neler gelebileceğini mutlaka bilmek zorundayız" dedi. (DHA)

YORUMLAR 7
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu casusluk olayının arkasında CHPnin parmağı var !. rahmetli Erbakanın zamanından başlayan, ve inançlı hükümetleri karalamak istenen bir operasyondur !
    Cevapla
  • kemal tancalı 9 yıl önce Şikayet Et
    murat ethem cevap. nedense hep iran dendi arkadaşıma cevap iran içeriden dinledi almanya dışarıdan fark bu
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Merkel,li Almanya Yahudileri fırında canlı canlı yakan Almanya,. Çapulcuları destekleyen ve organize eden ALAMANYA belliki İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKININ tehditi altında, MERKEL DEMİR KADIN DEĞİL artık PAMUK PRENSES olmuş. İngiliz Yahudi ittifakının şantajına boyun eymiş, MERKEL Aman dileyeceksin Osmanlı Torunlarından unutma bunu, demiştik sana, ŞİMDİ EVLADI OSMANLI KARŞISINDA DİZ ÇÖKME ZAMANIN,diz çök demir kadın MERKEL diz çök ki haddini bilesin,
    Cevapla
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    dinleme olayını iyi anlamak gerekir. cevap aranması gereken, dinleme yapıldığı nasıl ortaya çıkmıştır? cevap bu bilgiyi alman'lar sızdırmıştır. neden? sizi dinledik. aklınıza başınıza alın. eğer dediğimizi yapmazsanız sizin yanlışlarınızı açıklarız. yapılan yanlış nedir? ne yanlış yapıldığını hükümet bilir... demektir. alman'lar der ki; yaptığınız hataları biliyoruz. istediklerimizi yapmazsanız, iktidarınız gider, 2. ve 3. ülkelerle aranız bozulur. ekonominiz batar. ve sizler de................anlayan.anlar.
    Cevapla
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    NEDENSE HEP İRAN DENİLDİ. erbakan hoca ve son 4-5 yıl hariç on yıllardır hiç kimse israil, abd, almanya, fransa ve diğer batılı istihbarat birimlerinin türkiyede neler yaptığından hiç bahsetmedi. israil haritadan silinmelidir diyen iran islam cumhuriyeti hep ön plana alındı. çok ilginç!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular