Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

G-20 Zirvesi için Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ve bedelli askerlik konusuna da değindi.

Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması
Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması
GİRİŞ 14.11.2014 11:34 GÜNCELLEME 14.11.2014 12:17
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

G-20 Zirvesi kapsamında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLERİ DİLE GETİRİLECEK

Dünyanın hala küresel kriz anaforunda olduğunu dile getiren Davutoğlu, G-20 zirvesinde Türkiye'nin önceliklerini dile getireceklerini söyledi.

BİN EYLEM PLANINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

G-20 Zirvesi'ne çok hazırlıklı geldiklerini de aktaran Davutoğlu, yeni ekonomi paketi ile yaklaşık bin eylem planını hayata geçireceklerini belirterek buraya gelmeden önce 25 öncelikli dönüşüm programını da açıkladıklarını söyledi.

KOBİ'LERİ ANLATACAĞIZ

G-20 Zirvesi'nde KOBİ'leri de anlatacaklarını belirten Davutoğlu, ''Çünkü istihdamın genişletimesinde en önemli araçlardan biri de KOBİ'lerdir.'' dedi.

SİYASAL SORUNLARI EKONOMİDEN AYIRMAK ZOR

İkili görüşmelerde küresel sorunları ele alma fırsatı bulacaklarını da dile getiren Davutoğlu, ''Siyasal sorunlar da zirvede gündeme gelecek. Çünkü siyasal sorunları ekonomik sorunlardan ayırmak çok zor.'' diye konuştu.

SURİYE KONUSUNU OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİM

ABD Başkanı Obama'nın ''IŞİD'den önce Esad var'' şeklindeki açıklamasına da değinen Davutoğlu; Obama ile görüşeceğini belirterek,  ''Suriye konusun problem sadece askeri bir problem değil. Önemli olan Suriye'deki tüm unsurları kucaklayacak bir siyasi yapının oluşmasıdır. Biz bunu defalarca dile getirdik. Sadece Kobani'ye bakıp oraya çözüm bulalım şeklindeki görüş doğru değildir. Eğer Esad rejimi halkına bu baskıları yapmamış olsa orada bu belirsizlik ortamı oluşmayacaktı.'' dedi.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "Genelkurmay'dan görüşleri aldık, son kararı Başbakan verecek" şeklindeki açıklaması ile ilgili de Davutoğlu ''Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor.'' diye cevap verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • akademi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli istiyoruz. Profesyonel olmalı ordumuz. Kesin bir tavır koyun ortaya artık.
    Cevapla
  • Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    800 bin kişi bedelliyi bekliyor. Bunların çoğu evli, işveren. Hem aile dağılmasın hem ekonomiye zarar gelmesin. 30 yaş ve 30 bin olursa başvuran yine az olur, ihtiyaç karşılanmaz. Onun için 25 YAŞ 15 BİN TL. Terörün bittiği, çözüm süreci ile birlikte halkların kardeşçe yaşadığı, akan kanın durduğu bu ortamda sorunumuzun çözülmesi bekliyoruz. Gelecek parayla orduyu teknolojik olarak profesyonelleştirelim, madenlerde güvenlik tedbiri için kullanalım, mülteciler için çok para harcandı, ekonomik kriz olmaması için kullanalım.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedellinin ihtiyaç olduğu aşikar. 1 milyon kişi, ailelerle beraber 4 milyon kişi bekliyor çıkması gerekir
    Cevapla
  • bu kadar zormu 9 yıl önce Şikayet Et
    30 yaşındaki adamın askerde, askeriyeye ne faydası olacak? çıkartacaz ya da olmayacak kardeşim deyin. milleti ümitlendiriyorsunuz, sonrada bekliyoruz hep muamma. R.Tayyip Erdoğan Cumhur başkanlığı öncesi bir açıklama yapmıştı. Bedelli bekleyenlerin sıkıntılarını biliyoruz diye. madem o kadar sıkıntılarımızı biliyorsunuz neden bir adım dahi atmıyorsunuz. olumlu ya da olumsuz artık bir cevap verin kahretmeyin bizleri...
    Cevapla
  • isimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    saraya para lazım masraflı yer yapın bedelliyi gelsin paralar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız