Gül'den Kral Abdullah için taziye mesajı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Gül'den Kral Abdullah için taziye mesajı
Gül'den Kral Abdullah için taziye mesajı
GİRİŞ 23.01.2015 19:48 GÜNCELLEME 23.01.2015 19:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abdullah Gül'ün internet sitesinde yer alan mesajında, Kral Abdullah'ın vefatını derin teessürle öğrendiğini ifade ederek, bir hafta önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman bin Abdülaziz el-Suud'la telefonda görüştüğünü, bir süredir hastanede tedavi gören Kral Abdullah bin Abdülaziz'in sağlık durumu hakkında bilgi aldığını ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini aktardı.

TAZİYE VE SABIR DİLEKLERİNİ SUNDU

Gül, Kral Abdullah'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile dost ve kardeş Suudi Arabistan halkına en derin taziyelerini ve sabır dileklerini sundu.

Kral Abdullah'la çok yakın bir dostluğu ve ilişkileri olduğunu belirten Gül, cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Kral Abdullah'ın bizzat Türkiye'ye gelerek kendisini tebrik ettiğini hatırlattı.

"TÜRKİYE'YE BÜYÜK BİR MUHABBET BESLEDİ"

Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Karşılıklı ziyaretlerimiz ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdık ve stratejik seviyeye getirdik. Gayet samimi şekilde geçen görüşmelerimizde İslam dünyasının meselelerini, bölgesel konuları ve ikili ilişkilerimizi teferruatlı şekilde ele aldık. Birbirimizi en üst düzeyli devlet nişanı ile onore ettik. Türkiye'ye ve Türk halkına her zaman büyük bir sevgi ve muhabbet besledi. İstisnai uygulamalar yaparak pek çok ülkeyle yapmadıkları siyasi, ekonomik ve çeşitli diğer alanlardaki anlaşmaları ülkemizle imzaladılar. Ülkemize olan hayranlığını ve sevgisini yakından bildiğim Kral Abdullah'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun."

YORUMLAR 1
  • bu turk 9 yıl önce Şikayet Et
    cok cok akilli vir hamle , devletle biraz limoni ama devlet olan dost( kralla da adaslar) olan kisiler ziyaret ediyor,ABD nin bastigi dalarlarin yarisina yakini sudi petrolu karsilikli , ABD birdenbire 14 trilyon dan 7 ye dusebilir .Hey guzel ALLAHIM sen nelere kadirsin ,eger bu firsati iyi deerlendirirse Turkiye 21 yy tuk yuzyili olur,ALLAH yolumuzu acik etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler