Fransa'dan Türkiye'ye küstah çağrı!

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye'yi "Ermeni soykırımı" iddiaları ile ilgili gerçeklerin tanınması noktasındaki çabalarını sürdürdü.

Fransa'dan Türkiye'ye küstah çağrı!
Fransa'dan Türkiye'ye küstah çağrı!
GİRİŞ 29.01.2015 08:48 GÜNCELLEME 29.01.2015 09:25
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi'nin (CCAF) düzenlediği yıllık yemeğe katılan François Hollande, "Gerçeği bulma çabası devam etmelidir. Yüzüncü yıl dönümünün, soykırımın tanınması noktasında yeni bir jest, yeni bir etap olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"TABULARI YIKMANIN ZAMANI GELDİ"

Tabuları yıkmanın zamanı geldiğini savunan Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Ermenistan'ın yeni bir başlangıç yapması gerektiğine dikkat çekti.

ERDOĞAN'IN YAPTIĞI TAZİYEYİ HATIRLATTI

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı taziye açıklamasına da atıfta bulunan Hollande, bu adımı daha önce selamladığını hatırlattı, devamının gelmesi gerektiğini kaydetti.

24 NİSAN'DA ERİVAN'A GİDİYOR

François Hollande, Fransa'nın 2001 yılında sözde " Ermeni soykırımını" tanımasının yaşayanlara karşı bir suçlama içermediğini, bunun hayatını kaybedenler anısına bir sorumluluk olduğunu iddia etti. Hollande, "Fransa'nın ne pahasına olursa olsun korumak istediği ifade özgürlüğünün de insanlığa karşı işlenmiş bir suçu savunma hakkı vermediğini" savundu.

François Hollande, soykırım iddialarının yüzüncü yılı anma törenlerine katılmak üzere 24 Nisan'da Erivan'a gideceğini de açıkladı.

François Hollande, Fransa'nın Azerbaycan ile Ermenistan arasında 20 yıldır devam eden Dağlık Karabağ sorununun çözümü için ise çabalarına devam edeceğine vurgu yaptı. CCAF'nin düzenlediği yemekte Cumhurbaşkanı Hollande'ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa İşlerinden sorumlu Devlet Bakanı Harlem Desir, Gazilerden Sorumlu Devlet Bakanı Jean Marc Todeschini ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da hazır bulundu.

YORUMLAR 53
  • orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şu utanmaz adama bak ya sen ilk önce fas.tunus.cezayirde yaptın binlerce insanın kanına girdiğin günleri ne çabuk unuttun
    Cevapla
  • m-k 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara dünyada nekadar .... v.s. kelime varsa yüzlerine tükürerek söylesen az gelir..
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Fransa sen ilk once tarihinle yuzles sonra turkiyeye bak.
    Cevapla
  • AYDIN 9 yıl önce Şikayet Et
    israilden medet uman fransanın haline bakın. yalakalık yapacaklar da adam olacaklar.
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    davutoglu da fransa'da idi peygamber efendimiz hakaret edenlerle ele gezdiler . bunlardan dost olmaz korkarim ki is isten gecer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi