Kürt basınından ilginç iddia!

Ankara'nın memur maaşlarını ödeyebilmesi için Erbil'e 500 milyon dolar verdiği iddia edildi.

Kürt basınından ilginç iddia!
Kürt basınından ilginç iddia!
GİRİŞ 23.02.2015 14:56 GÜNCELLEME 23.02.2015 14:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin memur maaşlarını temin etmek üzere Türkiye’den 500 milyon dolar getirdiği iddia edildi. 

Değişim Hareketi’nin (Goran) Irak Parlamentosu’ndaki Grup Başkanı Hoşyar Abdullah, dün Erbil’de Başbakan Neçirvan Barzani ile Kürt temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rûdaw’a konuşan Hoşyar Abdullah, Başbakan Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi memur maaşlarını temin etmek üzere geçtiğimiz hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette Türkiye’den 500 milyon dolar getirdiğini ifade ettiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Muhamemd Hamlan, 2014 Ağustos ayında, satılan iki gemi petrolün karşılığı olan paranın Erbil’e ulaştığını aktarmıştı. Bakan, sözkonusu petrolden 170 milyon dolar gelir elde edildiğini ifade etmişti.

Hemelan, “Gelen para tüm maaşları karşılamayacaktır. Bu nedenle daha fazla petrol sevkiyatı yaparak gerekli nakdi sağlamalıyız” demişti.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye’ye taşınan petrolünün 42 milyon varile ulaştığını söylemişti.

Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı üzerinden giden Kürdistan Bölgesi petrolü, 15 yıllığına Bağdat ile yapılan anlaşmalar ve Erbil'le olan sözleşmeler çerçevesinde devam ediyor. Bakan Yıldız, Ocak ayı ortasında Kürdistan Bölgesi’nden petrol akışında 46’ncı tankerin yüklendiğini bildirerek, "Şu anda Kuzey Irak'tan ham petrol akışında 37 milyon varile ulaştık. Günlük 450 bin varillere kadar da yükseldi. Hedefimiz kısa vadede 550 bin varillere ulaşması. Sonra da stabil hali olan 1 milyon varillere gelmesidir" diye konuşmuştu 

KAYNAK: RûDAW
YORUMLAR 12
  • Mehmet Tanriverdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Devlet böyledir iste,baskalarinin oyununu gelmeyin,tek cikisiniz türkiye. Kazan,kazandir.
    Cevapla
  • sakaryalı 9 yıl önce Şikayet Et
    "misafir" ve "isterlerse" arkadaşlara teşekkürler.söylenecek başka bir şey bırakmamışlar.
    Cevapla
  • gerçekçi 9 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayi oysun gözünü diye soylememis atalarımız boşuna ikinci İsrail çıkacak islam corafyasinda demedi demeyin
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala Kürt, hala Türk. Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıktığınızda ait olduğunuz milliyet sizi kurtarmayacak. Irkınız, milletiniz yerine dininiz için kafa patlatın
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru dersin derviş,ancak söz konusu devlet ve vatandır,müslümanların vatanı da albayraklı türkiye'dir,başka bayrak arayan arapların hali ortada,başka bayrağa selam verenlerin gömülecekleri yerlerde de albayrak dalgalanacaktır...
    Cevapla
  • Mahmud 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Türkü Kürdü kurtarsalar bu sefer sen zazasın sen kürtsün sen alevi kürtsün sen sunnisin vs vs sonu yok. Biraz akıllanalım artık birlik olana ekmek var dağılana eza var hem bu dünyada Allah korusun hem öbüründe!
    Cevapla
  • misafir kardeşime 9 yıl önce Şikayet Et
    adamsın adam...
    Cevapla
  • isterlerse 9 yıl önce Şikayet Et
    hibe versinler. müslüman kürt kardeşlerime feda olsun. yaşasın ümmet kardeşliği. inş yakında türkiye kürdistan arabistan afganistan vs. ırkla başlayan tüm ülkeler . islam bayrağı altında kardeşçe yaşanılacak güzel bi dünyanın merkezi haline gelecek Rabbimin izniyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları
Altın fiyatlarında sert yükseliş