Başbakan açıkladı! 3 Bakan istifa ediyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.

Başbakan açıkladı! 3 Bakan istifa ediyor
Başbakan açıkladı! 3 Bakan istifa ediyor
GİRİŞ 02.03.2015 23:19 GÜNCELLEME 03.03.2015 00:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim nedeniyle yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakanın görevini müsteşarların sürdüreceğini açıkladı.

Bugünkü Bakanlar Kurulu'na Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın son kez katıldığını belirten Davutoğlu, "Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik" dedi.

3 BAKANLIĞA GETİRİLECEK YENİ İSİMLER

Yürüyen işlerde aksama olmaması, devamlılığın sağlanması açısından üç bakanlığa müsteşarların getirileceğileceğinin uygun bulunduğunu belirten Davutoğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında üç bakanlığımıza şu an ki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığına Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığına Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle 6 Mart son gün olduğu için o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır. Hayırlı olsun. Zaten bu Türkiye'de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerine düşünmek lazım gerçekten buna ihtiyaç var mı, diye. Ancak bir teamül bir kural gereği seçimlerden önce bu üç bakanlığın ataması yapılıyor.''

YORUMLAR 16
  • aka gün 9 yıl önce Şikayet Et
    ic işleri bakanı cok iyi olacak sayın başbakan şu anki eski vali ...cok itici ..millet onu kabullenemedi lütfen .....bu işler öyle kolay degil ..zaten eski ic işleri bakanından dolayı millet artık bu bakanlıga cok duyarlı ...bence cok iyi bir karar
    Cevapla
  • biri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bekir bozdağı çok severdim.Allah hepsinden razı olsun.
    Cevapla
  • Bekir Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Derhal bu saçmalık sona erdirilmeli. Zamanın İsmet İnönüye tren gecikince böyle bir yasa çıkmış.Hemen bu yasa değiştirilmeli. Dünyada böyle bir şey ancak bizde olur. Şimdi aynı şey Sayın Recep Tayyip Erdoğan için bir uçak gecikse böyle bir yasa çıksa bakalım malum çevreler nasıl karşılarlar?
    Cevapla
  • komik 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara ancak gülünür. Anayasa gereği seçimden önce bu 3 bakanın istifa etmesi şarttır. Yerlerine siyasi olmayanlar atanmak zorundadır.
    Cevapla
  • pişkin irade 9 yıl önce Şikayet Et
    cebel, sana göre saçma olabilir, çünkü tarafsız olmak ne demek bilmediğin içindir..
    Cevapla
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçma Bir Gerek.
    Cevapla
  • osman aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakanların değişmesi zaruretten değil seçim yüzünden.kanun gereği seçimlerden önce bu 3 bakanlığın istifa etmesi ve yerine m.vekili olmayan dışarıdan birinin getirilmesi kuralıdır.Bunun sebebide tek partili yıllarda yani CHP nin olduğu yıllarda yapılan seçimlerden önce istismarın en çok olduğu bakanlıkların değiştirlmesi ve bu bakalıkların olası bir yanlış kararlarının önüne geçilmesi için alınmış saçma sapan bir kanun.Anayasa değişmediği ve seçim kanunlarının değiştirilememesi yüzünden bu kanun uygulanmak zorunda kalınıyor.inşallah buda değişecek ve gerçek demokrasi bu ülkeye gelecek
    Cevapla
  • pişkin irade 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi demokrasi??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı