Erdoğan ve Putin'in Bakü zirvesi

Erdoğan, Bakü programının ikinci gününde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile ikili görüşme yaptı.

GİRİŞ 12.06.2015 22:46 GÜNCELLEME 13.06.2015 12:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunu ele aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Avrupa Oyunları açılış töreni davetlisi olarak Bakü'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulundu.

Erdoğan, Bakü programının ikinci gününde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile ikili görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yer aldığı Türkiye heyeti ile Vladimir Putin başkanlığında Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer ilgililerin bulunduğu Rusya heyetinin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Heyetler arası temasların ardından iki lider baş başa görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin'in ikili görüşmesi de yaklaşık 1 saat sürdü.

SURİYE, UKRAYNA VE KIRIM ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Putin, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası konularda da görüş teatisinde bulundu.

İki liderin, enerji başta olmak üzere Türkiye ve Rusya arasında çeşitli sektörlerdeki işbirliğinin sağlanması, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladıkları öğrenildi.

Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin'in masaya yatırdıkları konular arasında yer aldığı kaydedildi.

YORUMLAR 5
  • angara 8 yıl önce Şikayet Et
    abi adam heryere kosmaya çalışıyor.allah seni basımızdan eksik etmesin.uyku ble uyumadıgının frkındayız uzun adam buyuk reis... basbug tayyip erdoğan
    Cevapla
  • Asım 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlu orada olsaydı rusya ile bütün işleri hallederdi, doğal gazları benzin hattına bağlar, 1TL. den işlem gördürür, putin bile şaşırırdı.:)))))
    Cevapla
  • Karadeniz 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ,çözün şu Suriye krizini.bunca katliamlara rağmen bu Beşar .esatı neden tutuyorsunuz?ailecek Rusya'da ikamet etsin.yerine herkesimin kabul edebileceği bir lider gelsin.erken bir seçimle ülke toparlanır.ülkenin parçalanması hiç kimsenin işine yaramaz. israilin işine yarar.r.beşar esadı ALIN artık.o zaman Rusya Ortadoğu'nun Kahraman'ı olur.türkiyeyle bu işi lütfen artık çözün.türkiyeyice Savaş'a çekmek istiyorlar.zayıflamış bir türkiyenin rusyaya zararıda çok olur.yüzmilyarlarca dolar kaybeder Rusya.artık hareket edin.abd israilin dediğinden çıkamıyor.kafası net değil.herşeyi sürüncemede bırakıyor.avrupa.siyonistlerin etkisinde. bu işi ancak siz çözersiniz.
    Cevapla
  • rusya 8 yıl önce Şikayet Et
    tamamdır hemen çözüyoruz;)
    Cevapla
  • Ragip Gönül 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin ürkmüs gibi bakiyor resimde...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak