'Türkiye, İsrail'le görüştü' iddiası

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, İsrail'le Türkiye arasında sürpriz bir görüşme yapıldığını yazdı.

'Türkiye, İsrail'le görüştü' iddiası
'Türkiye, İsrail'le görüştü' iddiası
GİRİŞ 23.06.2015 09:32 GÜNCELLEME 23.06.2015 09:32

Haberde, Türk ve İsrail Dışişleri yetkililerinin İtalya'da biraraya geldiği belirtildi. Türk Dışişleri kaynakları, Türk yetkililer ile İsrailli yetkililerin İtalya'da görüştüğünü doğruladı ancak başka ayrıntı verilmedi.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İtalya'nın başkenti Roma'da İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold'la biraraya geldi. Bu görüşme İsrail tarafında oldukça gizli tutuldu. Hatta Gold'un, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı bile bilgilendirmediği belirtildi. Haberde görüşmeye dair ayrıntı yer almadı.

Mart 2013'te ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak Mavi Marmara baskınından dolayı özür dilemişti. Bu özrün ardından iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için adımlar atılmış ve Mavi Marmara baskını konusunda tazminatı da içeren taslak bir anlaşma hazırlanmıştı. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu, taslak anlaşmaya bir türlü onay vermemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!