Ankara'nın PYD'den 3 beklentisi

Tel Abyad'ın IŞİD'den YPG'ye geçmesinin ardından iki grup arasındaki çatışmalar Cerablus'ta yoğunlaştı

Ankara'nın PYD'den 3 beklentisi
Ankara'nın PYD'den 3 beklentisi
GİRİŞ 03.07.2015 13:46 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktaların son dönemde savaşan taraflar arasında el değiştirmesinin ardından Ankara her türlü seçeneğe karşı bir yol haritası hazırladı. Mara hattındaki IŞİD tehlikesinin büyümesi üzerine Türkiye ile ABD arasındaki ‘operasyon’ temalı görüşme ve müzakerelerin yoğunlaştığı öne sürülüyor. Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyonun operasyonlarına Türk hava unsurlarıyla ya da başka şekilde katılıp katılmayacağı ise Washington ile yürütülen güncel aktif müzakerelerin parçası…

PYD ile uzlaşmak mümkün

Halihazırda PYD ile Ankara arasındaki iletişim kanallarının açık olduğu vurgulanıyor ancak temasın kimler arasında olduğu noktası muğlak bırakılıyor. Üst düzey yetkili “IŞİD ile PYD arasında çok büyük fark var. Biz IŞİD’in rasyonel ya da muhatap alınacak bir aktör olduğunu düşünmüyoruz. PYD’nin ise yaptığı yanlışlar var. Tel Abyad gibi yanlışlar yaparlarsa hem Türkiye’ye, hem Suriye’ye hem de kendilerine zarar verirler. Ancak rasyonel davranırlarsa uzlaşma mümkün. PYD aynı yanlışları yapmazsa rasyonel bir aktör olabilir” diyor.

Ankara’nın PYD’den üç beklentisi var

Üst düzey Türk yetkili Ankara’nın PYD’den 3 beklentisini şöyle sıralıyor:

1- Çatışma sırasında kaçan Tel Abyad halkı geri dönsün

2- PYD bayrağı insin.

3- Yerel yönetimde etnik hiyerarşi kurulmasın.

Bu taleplerin PYD tarafına net bir şekilde iletildiği belirtiliyor. Üst düzey yetkili devam ediyor: “PYD’nin yanlışları oldu ama düzelebileceğine inancımız var. Uzlaşma imkanı var. PYD, Suriye’nin geleceğinde rasyonel bir aktör olabilir ama bu rasyonel davranıp davranamayacaklarına bağlı. Tel Abyad’da süreci nasıl yönettikleri PYD’yi sınamak açısından bir test olacak.”

YORUMLAR 8
  • Ali osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes akıllı olsun Kürtler gerçek dostumuz
    Cevapla
  • burhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd adım adım nokta nokta uçakla vuruyor pkk boşalan yere geçiyor pkk çok büyük direniş zafer elde ettik diyor uçaklar bir gün kalmadı kış gelecek nasıl olsa o zaman nr halt edecek pkk)))
    Cevapla
  • ghh 8 yıl önce Şikayet Et
    Iyi olur insallah
    Cevapla
  • neden 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden deaş bu kürtlerin hepsini yok etmiyor
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    İkinci çözüm süreci başladı. Yine müzakere. Pyd de bizden taleplerini sıralar şimdi. 1. Apoya özgürlük 2. Aponun yeğeni dilek öcalan başbakan olsun 3. doğu ve güney doğuda bağımsız kürdistan kurulsun. Al sana kazan kazan. sen istedin adamlar verdi. o zaman adamlar isteyince de sen vereceksin bu işler böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!