Türkiye ABD'yi yalanladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İncirlikten kalkarak Suriye'ye operasyon gerçekleştirdiğine yönelik açıklamasını yalanladı.

Türkiye ABD'yi yalanladı
Türkiye ABD'yi yalanladı
GİRİŞ 13.08.2015 11:53 GÜNCELLEME 13.08.2015 12:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) yaptığı ve İncirlik’te konuşlu F-16 uçaklarının dün akşam Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonu yaptığı açıklamasını yalanlandı.

Çavuşoğlu, İncirlik’ten Suriye’de IŞİD hedeflerini vurmak için  savaş uçaklarının kalkmadığını söyledi. Çavuşoğlu şu an için yapılanın keşif amaçlı uçuşlar olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu bu açıklamasıyla, Türk askeri kaynaklarının, ABD’nin İncirlik’ten F-16 uçakları ile Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik operasyon yaptığı doğrulamasını da yalanlamış oldu.

PYD İLE MÜCADELE YOK

Çavuşoğlu, DAEŞ temizlendikten sonra Suriye sınırında belirlenen kısmın güvenli bölge olacağını ve güvenliği ılımlı muhaliflerin sağlayacağını ifade etti. Bakan ayrıca ABD ile varılan anlaşmada PYD ile mücadelenin yer almadığını açıkladı. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından başlıklar:

IŞİD'le mücadele konusunda birçok ülkeyle işbirliğimizi artırdık. Suriye'ye savaşa katılmaya giden on binlerce kişiyi engelleyip geri ülkelerine gönderdik ama bu ülkeler ciddiye almayıp geri bıraktı.

MURAT KARAYILAN VE CEMİL BAYIK'IN KAÇTIĞI İDDİASI

Bizi ilgilendiren şey kimi nereye kaçtığı değil, PKK'nın silah bırakması. Bizim DAEŞ'e yönelik saldırılarımızdan doğan ortamı da kullanarak Türkiye'deki saldırılarını da arttırdılar.

MEŞAL'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Hamas Siyasi Büro Lideri Halid Meşal'in Türkiye ziyaretiyle ilgili de açıklamalar yapan Çavuşoğlu, Gazze'ye gerçekleştirecek olan yardımların konuşulacağını belirttii.

İSRAİL İLE NORMALLEŞME

İsrail ile normalleşmenin gerçekleşmesi için iki şart var; tazminat ve ambargoların kaldırılması. Bunlar yapılırsa zaten İsrail'le görüşüp normalleşeceğiz.

 

YORUMLAR 9
  • Atilla 8 yıl önce Şikayet Et
    bizm icin önemli olan pyd isid degil.galiba yine sacma bir anlasma pyd nin yok olmasi lazim bizim düsmanimiz pyd
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd ordan gitmeden terörde bitmez...
    Cevapla
  • MuSa 8 yıl önce Şikayet Et
    İrancı kafaların gazıyla İsrail şeytanına kafadan dalma aptallığını sürdürmemeliyiz. Biz İsrail, mısır ve diğer sorunlu ülkelere karşı yiğitlik yaparken İran bizim dış politikamızın altını oymakla meşgul. Artık aklımızı başımıza almamız gerekli.
    Cevapla
  • lanet olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi mahfettiler ABD Türkiye'yi 3 üncü defa pyd konusunda yalanladı.
    Cevapla
  • muhammet ünlüsoy 8 yıl önce Şikayet Et
    israil yıkılsın inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması