Yeni Bakan Dedeoğlu: Memnuniyetle kabul ettim

HDP'li bakanların istifasının ardından Avrupa Birliği Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ilk kez konuştu.

Yeni Bakan Dedeoğlu: Memnuniyetle kabul ettim
Yeni Bakan Dedeoğlu: Memnuniyetle kabul ettim
GİRİŞ 23.09.2015 09:49 GÜNCELLEME 23.09.2015 09:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Sayın Başbakan, 'bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var' dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı" dedi.

"Memnuniyetle kabul ettim"

Başbakanlığın, HDP'li bakanların istifasıyla boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirildiğini açıklamasının ardından AA muhabirine konuşan Dedeoğlu, "Sayın Başbakan, 'bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var' dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Dedeoğlu, "Geçiş döneminde ülkenin ihtiyacı olarak saptanmış bir isimsem buna itiraz etme lüksüm olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullanırken göreve başlaması ile birlikte çok kısa bir dönem için çalışacağına dikkati çekti.

Dedeoğlu, "Türkiye'nin gündeminde çözülmesi gereken, acil olarak seçime kadarki gündemde ne varsa onu kolaylaştırıcı olmayı ön görebilirim. Halihazırda yürüyen ne varsa onu nasıl hızlandırabiliriz, nasıl kolaylaştırabiliriz onu yapmaya çalışabilirim. Yoksa yeni bir gündem yaratmak gibi bir görevim kati suretle olamaz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 3
  • rauf 8 yıl önce Şikayet Et
    Iste sayin cumhurbaskanimizin dedigi kisi.
    Cevapla
  • Abdurrahman 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimciniz olsun Hocam. Allah utandırmasın.
    Cevapla
  • Gazi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapması gerektiğini bilen bir kişinin ifadeleri. Keşke Başbakan ve yardımcıları dışında bakanlar meclis dışından getirilse...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak