Kusursuz zirvede Türkiye’ye tam not

G20 Zirvesi’nde dünyanın en güçlü liderlerini ağırlayan Türkiye, önemli bir başarıya imza attı. Liderler, organizasyon için övgüler dizdi.

Kusursuz zirvede Türkiye’ye tam not
Kusursuz zirvede Türkiye’ye tam not
GİRİŞ 18.11.2015 08:43 GÜNCELLEME 18.11.2015 08:43

Türkiye uluslararası bir organizasyonu daha başarılı bir şekilde tamamladı. Antalya’da 15-16 Kasım’da yapılan G20 Liderler Zirvesi’ndeki organizasyon lidelerden tam not aldı. Liderler, özellikle toplantıların verimli geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, first lady’ler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde  Antalya’da unutulmaz iki gün yaşadı.

AYARLI GÜVENLİK

Ekonomi kadar terörün de yoğun olarak konuşulduğu zirvede, çok sıkı ancak bunaltmayan, “gözlerden gizli” güvenlik önlemleri alındı.

Zirve bölgeleri iki ayrı alana toplandı. Zirve için ana bölgeye bitişik alanda bulunan 6 bin oda kapasiteli 15 otel ayrıldı. Zirve toplantılarına 7 bin 500 metrekare yüz ölçümüne sahip Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel ev sahipliği yaptı. Heyetlere çalışma ofisi olarak ve ikili görüşmelerde kullanılmak üzere ayrıca 57 villa tahsis edildi. Antalya’daki G20 Zirvesi Twitter’da da yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi Twitter adresinden konuk devlet başkanlarına kendi dillerde “Hoş geldiniz” şeklinde tweet yazıldı.

Zirve sırasında 1 milyondan fazla tweet atıldı. Bu da Antalya ve Belek’in tanıtımına önemli katkı sağladı. Zirvenin kazananı Türkiye’nin ardından Antalya oldu.

OBAMA’DAN TEBRİK

Liderler, yeniden gelmek istediğini belirterek Antalya’dan ayrılırken, Türkiye’nin misafirperverliği organizasyonun kusursuzluğu için teşekkür etti. ABD Başkanı Obama ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin US Embassy Turkey adresinden “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Antalya ve Türkiye Halkı’na G20 Zirvesindeki mükemmel ev sahipliği için teşekkür etmek istiyorum” mesajını yazdı. Golf sporuna merakıyla bilinen Obama’nın  golf için tekrar Antalya’ya gelmek istediğini söylediği öğrenildi.

Zirveye katılan bürokrat ve görevliler açısından en popüler isim Kanada’nın yeni Başbakanı Justin Trudeau oldu. Liderler dışında Zirve’ye katılan herkes, Trudeau ile selfi çektirmek için adeta yarıştı.

Liderler, organizasyonun profesyonel işleyişi ve güvenlik kadar, misafirperverlikten de çok etkilendiklerini dile getirdi. Çeşitli ülkelerin mutfaklarının yanı sıra özgün Türk yemeklerinin de servis edildiği zirvede 25 otelde 40 bini aşkın çalışan hizmet sundu. Organizasyon süresince yapılacak canlı müzikler Paris’te yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Ayrıca, zirvenin yapıldığı bölgede 8 motosikletli ambulansa ek olarak 68 kara ambulansı da hazır bulundu.

14 GÖRÜŞME YAPTI

Zirvenin en aktif ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan 14 Başbakan Davutoğlu da 4 görüşme gerçekleşirdi. İlk görüşmesini, Antalya’ya en erken gelen lider olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile yapan Erdoğan, son randevusunu ise Kanada Başbakan’ı Trudeau’ya ayırdı.

Türk heyetinin tüm görüşmelerine, MİT Müsteşarı Fidan’ın da katılması dikkat çekti. Daha önce çok görüntü vermekten çekinen Fidan, ilk defa bu kadar basınının karşısına çıkmış oldu. Zirveye katılan her lideri gülümseten ise, liderleri ve eşlerini Havaalanında ellerinde çiçeklerle karşılayan, yöresel kıyafetli minikler oldu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez