Türkiye'den 'Hocalı Katliamı' açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın, 26 Şubat 1992 tarihinde Yukarı Karabağ'daki Hocalı şehrinde yaptığı katliamla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'den 'Hocalı Katliamı' açıklaması!
Türkiye'den 'Hocalı Katliamı' açıklaması!
GİRİŞ 26.02.2016 08:40 GÜNCELLEME 26.02.2016 08:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledilmiştir. 76’sı çocuk, 487 kişi yaralanmış, 1275 kişi de esir alınmıştır. O tarihten bu yana kayıp olan 150 kişinin akıbeti bilinmemektedir. Sivil halka yöneltilen bu insanlık dışı saldırganlık ve Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisinin işgali neticesinde bir milyona yakın Azerbaycanlı kardeşimiz yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılmış ve o tarihten bu yana kaçkın hayatı yaşamaya mahkûm edilmişlerdir” denildi.

Azerbaycan topraklarında yıllarca devam eden işgalin kınandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin bundan 24 yıl önce Hocalı’da karşı-karşıya kaldıkları hunharca saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor, bu acıyı paylaşıyoruz. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz. Uluslararası kamuoyunda hak ettiği ilgiyi henüz bulmadığını üzülerek gördüğümüz bu trajedide hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize en samimi başsağlığı dileklerimizi sunuyor ve katliamda hayatını kaybedenlerin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.” 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Musfafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardesim ben turkiyeyi anlamiyorum neden soykirimi tanimiyorsunuz
    Cevapla
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    cenabı hakkın laneti pkk pyd hdp ermenistan rusya abd ab üzerine olsun Allah bunları birbirine düşürsün dünyada ve ahirette yerleri yurtları olmasın
    Cevapla
  • zamansız 8 yıl önce Şikayet Et
    KATLİAM DEĞİL ! ! düpedüz SOYKIRIM
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Azeri kardeşler alın artık topraklarınızı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması