Bakan noktayı koydu: Değişmeyecek!

AB Bakanı Bozkır, Türkiye'de terörle mücadelenin Avrupa standartlarında olduğunu ve bu konunun vize muafiyeti ile ilgisi olmadığını söyledi.

Bakan noktayı koydu: Değişmeyecek!
Bakan noktayı koydu: Değişmeyecek!
GİRİŞ 11.05.2016 12:12 GÜNCELLEME 11.05.2016 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Strasbourg kentinde NTV Muhabirinin sorularını cevaplandıran Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır vize muafiyeti ile ilgili tartışmalara noktayı koyarak şunları söyledi;

Bugün burada Avrupa Parlamentosu ve parlamentodaki grup başkanlarıyla görüşeceğim. Amacımız şu burada çok önemli bir noktadayız. Parlamentoda çok renkli akımlar ortaya çıkabiliyor. Burada kritik bu noktada parlamentonun doğru resme bakması önemli. Normal bir parlamento prosedürü gibi buna bakıp Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin çok önemli bir noktasında buna rutin bir kararla cevap verirse o zaman gerçekten hem katedilen mesafe heba edilmiş olur hem de önümüzdeki dönem için bu Türkiye-AB ilişkilerinde menfi bir adımla karşı karşıya kalmış oluruz.

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU DEĞİŞMEYECEK

450'nin üzerinde şehit verdiğimiz  ve çok ciddi terör operasyonlarının sürdüğü bir ortamda terörle mücadele kanunundaki bir değişikliği kabul etmek mümkün değildir. Türkiye'nin terörle mücadele kanunu Avrupa standartlarındadır. 2002 yılındaki Avrupa Birliği genelgesine atıfta bulunarak bambaşka bir ortama götürülmesi burada gerçekten çok sıkıntılı bir durum ortaya çıkarttı. Bu konu vizenin kaldırılmasının bir unsuru değildir.

AP'DE OLAĞANÜSTÜ TÜRKİYE TOPLANTISI

Avrupa Parlamentosu dün Türkiye için olağanüstü bir genel kurul oturumu düzenleme kararı almıştı. Bugün gerçekleşecek oturumda Türkiye'nin vize serbetisi için gerekli kriterleri ne derece yerine getirdiği ele alınacak.

YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    günaydın sayın bakanım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular