Avrupa ülkesinin seçimlerinde Erdoğan'a oy çıktı

Avusturya'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün noktalanırken, sandıktan çıkan bir oy pusulasındaki 'Erdoğan' detayı dikkatleri çekti.

Avrupa ülkesinin seçimlerinde Erdoğan'a oy çıktı
Avrupa ülkesinin seçimlerinde Erdoğan'a oy çıktı
GİRİŞ 23.05.2016 00:25 GÜNCELLEME 23.05.2016 00:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, aşırı sağcı FPÖ'nün adayı (FPÖ) Norbert Hofer yüzde 51,9, Yeşiller Partisi ve sosyal demokratların desteklediği Alexander Van der Bellen yüzde 48,1 oy aldı.

Kayıtlı 6 milyon 384 bin 331 seçmenin bulunduğu ülkede, seçime katılım oranı yüzde 68,5 oldu. Ülke tarihinde 1945'ten bu yana ilk defa aşırı sağcı bir isim cumhurbaşkanlığı makamına oturacak.

ERDOĞAN'A OY VERMİŞ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu kapsamında oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar açılarak oyların sayımına tamamlandı. Seçimlerin 2'nci turunda oyları sayan seçim kurulu, şaşırtan bir oy pusulasıyla karşılaştı. Hofer ile Van der Bellen isimlerinin yer aldığı pusulanın alt kısmında 'Erdoğan' notu düşüldüğü ve oyun da Erdoğan'a verildiği görüldü.

YORUMLAR 15
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada Erdoğan sevgisi vatandaşlarımız arasında çok büyük, Türkiyede bilhassa Erdoğan düşmanlığı had safhada.sabırla hepsini yola getireceğiz chp bu yalnış yolu sebebiyle kriz içinde çalkalanıyor !
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Cumhurbaşkanımıza diğer ülkelerden teklif gelmeye başlar. Herkesin arayıp ta bulamadığı lider, biz kıymetini bilmiyoruz.
    Cevapla
  • "12 7 yıl önce Şikayet Et
    deli deli konuşmayın tabiki türk yazdı.benim amcam gil bile oy veriyor.elin gavru erdoğan niye yazsın?
    Cevapla
  • Hamza kaplan 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi güldüm ya helâl olsun...
    Cevapla
  • Osi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun isin ucunda turk parmagi var hemen elin gevuru demeyin avusturyada gurbetci turklerde oy kullana biliyor yaziya baksaniza ancak bir turk yazar boyle helal olsun adama ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...