Çavuşoğlu'ndan Hollandalı Bakan'a tokat gibi cevap

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Türkiye'nin Hollanda'nın içişlerine karışıldığı iddiasına sert yanıt verdi.

GİRİŞ 29.08.2016 12:18 GÜNCELLEME 30.08.2016 08:22
Bu Habere 237 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme dair bir çok açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında  Koenders'ın 'Hollanda'nın içişlerine karışıldığı' iddiasına sert bir yanıt verdi. Çavuşoğlu, 'Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu? Ancak Avrupa'daki Türklerle ilgili bir görüş bildirdiğinde iç siyasete karışmak oluyor. Böyle saçma anlayış olamaz, bu çifte standarttır' dedi. Bakan Çavuşoğlu'nun net açıklaması üzerine suratı asılan Koanders teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

İşte yapılan o açıklamalar...

KOENDERS: HOLLANDA'YA TAŞINMAMALI

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders , "Hollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de olanlarla ilgili hassasiyete sahip. Bunlar çok hassas konular. Bunların farkına varmak çok önemli. Bu tür hissiyatların da Hollanda toplumuna tamamen taşınmaması gerekiyor. Herhangi bir şekilde karışma yok, olmamalı da, barışçıl şekilde bu hissiyatları kabul etmeliyiz."

ÇAVUŞOĞLU: BÖYLE SAÇMA ANLAYIŞ OLAMAZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , "Bizim Hollanda siyasetine müdahale etmemiz sözkonusu değildir, doğru da değildir zaten. Bu tür haksız ithamları da reddediyoruz biz. Fakat Türkiye'de olanlardan Hollanda'da yaşayan Türkler'in etkilenmesi, reaksiyon göstermesi bir müdahale değildir. Hukuk dışına çıkılırsa ayrı bir şey, kimse hukuk dışına çıkmamalıdır.

Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'de yaşananlarla ilgili Türkiye'ye demokrasi ve hukuk dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu? Ama Türkiye orada yaşananlarla ilgili konuda görüş bildirildiğinde iç siyasetine karışmak oluyor, böyle bir saçma anlayış olmaz, bu çifte standarttır.

O nedenle en iyi yöntem, Türkiye ve Hollanda olarak, Türklerin yaşadığı ülkeler olarak diyalog ve işbirliğidir. Sorunları böyle aşabiliriz."

YORUMLAR 237
  • Cemil 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz gelin bin yıldır sömürdünüz dünyayı orada kafanız rahat bizim milletimizin burada görmediği cefa kalmadı amma bir gün sizin rahatınız kaçarsa siz düşünün o zaman ödünüz kopuyor be Müslümanlar birleşecek ortak hareket edecek diye
    Cevapla
  • janssen 7 yıl önce Şikayet Et
    hollanda avrupanin en fazla yahudiyi koruyan devlet kuduruyorlar dizgine gelmedi diye
    Cevapla
  • Rizeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Portakalı soydum hahhaha. Helal bakanım. Herkez haddini bilecek. Durmak yok yola devam
    Cevapla
  • timurhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Nerde Türk, Müslüman varsa Türkiye oraya karışır karışmalıdırda.
    Cevapla
  • duayen 7 yıl önce Şikayet Et
    hizaya geeeeeeelllll....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...