ABD'li Coofey: Bu komünistleri desteklememeliyiz

ABD Sarah Allison Dış Politika Merkezi Direktörü Luke Coofey, "PKK ile bağlantıları olan komünist grupları desteklememeliyiz" dedi.

ABD'li Coofey: Bu komünistleri desteklememeliyiz
ABD'li Coofey: Bu komünistleri desteklememeliyiz
GİRİŞ 13.12.2016 05:14 GÜNCELLEME 13.12.2016 05:15
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD'nin başkenti Washington merkezli Heritage Vakfı Douglas ve Sarah Allison Dış Politika Merkezi Direktörü Luke Coffey, "DEAŞ'la nasıl savaşacağımız konusunda daha akıllı hareket etmeliyiz. YPG'yi eğiterek, silahlandırarak ve fonlayarak ateşle oynuyoruz." ifadelerini kullandı.

"YPG'NİN GERÇEK İDEOLOJİSİ BİLİNMİYOR"

Amerikan halkının büyük bölümünün (terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı) PYD'nin ve onun silahlı kolu YPG'nin gerçek ideolojisinden haberdar olmadığını anlatan Coffey, "Tek bir Amerikan askerinin hayatının veya bir vergi mükellefinin vergisinin onlar için riske edildiği bilinse büyük bir öfke doğar." değerlendirmesini yaptı.

KOMÜNİST GRUPLARI DESTEKLEMEMELİYİZ

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kurumsal bir yapıda olduğuna dikkati çeken Coffey, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye karşı terör saldırıları düzenleyen ve ABD yönetimi tarafından 'terörist örgüt' olarak tanımlanan PKK ile bağlantıları olan komünist grupları desteklememeliyiz." açıklamasında bulundu.

"PENTAGON'UN PDY'Yİ SİLAHLANDIRMASI İNANILIR GİBİ DEĞİL"

ABD Savunma Bakanlığının, Suriye'deki CIA destekli gruplarla savaşan PYD'yi silahlandırması ve eğitmesi konusunda "İnanılır gibi değil." ifadesini kullanan Coffey, "Bundan dolayı Trump yönetimi, ABD'nin PYD'ye desteğini hemen kesmelidir."diye konuştu.

Coffey, ABD'nin özellikle terör bağlantısı bulunan gruplarla ilişki içinde olamayacağını vurguladı.

Ayrıca ABD'deki bazı karar alıcıların ve yorumcuların PYD, PKK ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki farkları tam olarak bilmediklerini savunan Coffey, "ABD, IKBY'yi destekleyebilir ancak terör bağlantılı diğer Kürt gruplara destek vermemelidir." dedi.

"OBAMA TRUMP'A KÖTÜ BİR SURİYE POLİTİKASI BIRAKTI"

Suriye'de 2011'de başlayan iç savaşa ilişkin önceliğini bu ülkeye asker göndermemek olarak belirleyen Obama yönetiminin, DEAŞ'la mücadele kapsamında sırtını PYD'ye dayadığı ve yeni başkan seçilen Donald Trump'a kötü bir Suriye politikası mirası bıraktığı değerlendirmesi yapılıyor.

ABD'nin, PYD'nin silahlı kolu YPG'nin büyük ortak olduğu Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) önemli ölçüde silah ve mühimmat desteği vermesi, Türkiye'nin bu konudaki ulusal güvenlik hassasiyetlerine yeterince kulak vermediği şeklinde yorumlanıyor.

KAYNAK: EN SON HABER
YORUMLAR 32
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    MECLISIMIZE DUYRULUR bu haber de bir gercek yatiyor bir abd li gerek siyasi olarak gerek sov gerek bize dost görünümü altinda yeni hükümete bir cagri yaparak ABD bu pyd pkk ya destegini acilen kesmeli diye bir MESAJ vermis amaaa aslinda bu cagriyi bir akp li olmadi en azindan MHP li vekillerin meclise cagri yaparak ABD nato mttefikimiz mi yoksa pkk ile bize karsi sdavasan düsman mi diye sormali ve pkk ile iliskileri kesmiyorsa ACILEN INCIRLIK VE ÜLKEDEN CIKARTILMALI cagrisi yapmalilar
    Cevapla
  • Ahmet Mert 7 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikanin cöküsü olacak.. Ama bu bati itleri Beyaz bayrak cekmek yerine saldirip savaslar cikarip dünyayi yakacaklar.. yani söyle düsünürler; "eger biz günde 5 kez kahve icemiyorsak digerlerinin hepsi ölsün"
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet akli başinda bir Amerikali ortaya çikti.Tabi dikkate alinirsa.Trump dış politikada çok agresif olmayacak.Bu konuda bugün yalniziz, yarinda öyle olacak.Ümmetin tek ama tek dayanaği Bir nefes alacaği tek yer Türkiye.Allah yardimcimiz olsun.
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    afrini kobani'yi artık kökünden kazıyın bakalım bu hainler ne yapacak ozaman
    Cevapla
  • Türk milleti 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerika ve avrupa halkı tam geri zekalı cahil demekki bildikleri tek şey noel baba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?