Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da bir araya geldi.

GİRİŞ 10.03.2017 14:55 GÜNCELLEME 10.03.2017 16:06
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi. Erdoğan havalimanında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov’un yanı sıra Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi ve yetkililer tarafından karşılandı.

Kremlin Sarayı'nda saat 14.12'de başlayan görüşme, basına kapalı şekilde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok bakanla birlikte gittiği Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le 1 saat 15 dakika görüştü. 

Toplantının başında iki lider kameraların karşısına geçti. Putin, "Bu formatta uzun zaman sonra ilk görüşmemiz. Aradan çok zaman geçtiği halde Rus-Türk ilişkilerinin gelişmesi için çalışıyoruz. Başta Suriye krizi olmak üzere dünyadaki krizlerin çözümü ile ilgili olarak çalışmalarımızı aktif bir şekilde sürdürüyoruz" dedi. Putin, "Askeri ve özel servisler arasında yapıcı görüşme sürüyor" diye konuştu.

PUTİN: BÖYLE YAKIN BİR İŞBİRLİĞİNİ KİMSE BEKLEMİYORDU

Putin, şunları söyledi: "Rusya ve Türkiye, son zamanlarda Suriye dahil olmak üzere dünyadaki krizleri çözmek için aktif bir biçimde çalışıyor. Rusya ve Türkiye, savunma kurumları ve istihbarat teşkilatları düzeyinde iyi ve etkili ilişkiler kurdu. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler hızlı bir tempo ile onarılıyor, Moskova böyle olduğu için mutlu. İlişkilerimizin hak ettiği seviyeye yükselmesi için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Rusya ve Türkiye askerleri arasında böyle yakın bir işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu."

YORUMLAR 33
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın putin o zaman ypg ye değil bize destek olmanızı diliyoruz.
    Cevapla
  • garib 7 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekini rus gavurunun alman gavurundan amerikan gavurundan ab gavurundan israil gavurundan vs farkı yok. amma çamura daş atarsan sanada bulaşır.Güneşli günler için çok çalışmak gerek
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab darma duman olacağını iyice hisediyordur :)
    Cevapla
  • Alibaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Günümüzde devletlerin en büyük sorunu güvenilir komsu ve güvenilir dost ülke bulmaktir. Dostluklar hisse senedi gibi el degistirmemelidir.
    Cevapla
  • Alibaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu dönemde Putin liderliginde devamli kazaniyor. Komsu ülkelerin varlikli ve mutlu olmasi, Türkiyenin gelismesi icin bir firsattir. Üc günlük silah ticaretinden para calan silah lobisi yerine halklar kazanmalidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?