Çavuşoğlu'ndan tarihi açıklama: Çözüm için geldik!

Kıbrıs Konferansının ilk oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz buraya çözüm için geldik. 50 senedir devam eden bu sorun artık bir çözüme kavuşturulmalı" dedi.

GİRİŞ 28.06.2017 16:09 GÜNCELLEME 28.06.2017 17:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde başlayan Kıbrıs Konferansı'nın ilk oturumunda, Kıbrıs sorununun "tarihi perspektif içinde bütüncül yaklaşımla çözümü" konusunda bir yaklaşım ortaya koydu.

ADİL VE KALICI ÇÖZÜM YOLU

Bakan Çavuşoğlu konferansın ilk gününde "Biz buraya çözüm için geldik. 50 senedir devam eden bu sorun artık bir çözüme kavuşturulmalı" mesajını verdi.

Tüm konuların eş zamanlı olarak ele alındığı görüşmelerde Türkiye, adada "adil ve kalıcı" çözüm konusunda siyasi iradesini bir kez daha vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'in ev sahipliğinde Le Regent Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Kıbrıs sorununun "tarihi perspektif içinde bütüncül yaklaşımla çözümü" konusunda bir yaklaşım ortaya koydu.

GÜLDÜREN DİYALOG

Bu arada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın toplantının başında basın mensuplarının içeride olduğu sırada Çavuşoğlu'na dönerek "Mevlüt, yarın Yunanistan'da hava 43 derece olacakmış" dedi.

Çavuşoğlu'nun "Nikos, o yüzden hiçbir yere gitmeden burada (masada) olman gerekiyor" diye yanıt vermesi salondakileri güldürdü.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • sutcu 6 yıl önce Şikayet Et
    cözüm mözüm olmamalı.bir kaç yil ertelenmeli rumlar çökelim diyorlar kktc dekilerde dünden hevesli.ne ruh kalmis ne turkluk. cok acil yeni yapilandirma turkiyeden sağlam karekterli aileler yerlestirilmeli .rumlaşmis kisileride gondermeli oralardan biz binlerce şehit verdik yok öyle yağma.....
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    sıkıştıklarında yine kapıyı vurup çıkarlar. yeter artık sorunun çözümü adayı rumlara teslim etmek olmasın. Bağlayın Türkiye'ye olsun bitsin. zaten maaş burdan ekmek burdan su burdan. 82 plaka numarası ile tescil edilsin sorunda kalmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...