Putin'den flaş Türkiye kararı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yle masaya oturma konusunda verdiği talimatın detayları ortaya çıktı.

Putin'den flaş Türkiye kararı!
Putin'den flaş Türkiye kararı!
GİRİŞ 21.09.2017 12:12 GÜNCELLEME 21.09.2017 12:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kuruluna katılmak için gittiği New York’ta ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi ardından Rusya lideri Vladimir Putin ile de önemli konuların ele alınacağı temasın gerçekleşeceğini söylemişti.

Türkiye-Rusya liderleri arasında plan dışı zirve hazırlığı hakkında kısa açıklama yapan Peskov, "İki ülke liderinin görüşmesi ile ilgili yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Program netleştiğinde kamuyu bilgilendireceğiz" dedi.

İki liderin ele alacağı temel konular şunlar;

Kulislerinden edinilen bilgiye göre plan dışı Erdoğan-Putin zirvesi önümüzdeki hafta 28 Eylül tarihinde Ankara’da yapılması planlanıyor. İki liderin ele alacağı temel konular şunlar: Suriye’de Rusya-Türkiye-İran üçlüsünün ortak kararıyla oluşturulan çatışmasızlık bölgelerde arazideki durum değerlendirilecek.

İkinci olarak Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füzeleri alımı gündeme gelecek. Üçüncü konu Irak kuzeyinde planlanan Kürt bölgesindeki referandum. Ankara ile Moskova olası referandumla ilgili görüşlerini karşılaştıracak. Plan dışı zirvenin dördüncü konusu ikili ekonomik ve ticari ilişkileri kapsayacak. Burada Rusya’nın Türkiye’den domates alımı, "Türk Akımı" doğalgaz boru hattı projesinde gelinen nokta ve Akkuyu nükleer santral inşaat izinleri görüşülecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • vanga 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanı amerikayla ne kadar görüsürse putin o kadar sırtını dönecek türkiyeye.düşmanla görüşmenin bir anlamı yok onlar bildigini okuyor en azından rusyayı kaybetmemek gerek
    Cevapla
  • ibretlik tepit 6 yıl önce Şikayet Et
    cb bunu nasıl düşünemez aklım almıyor
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    tmm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı