MGK toplantısı sonrası yazılı açıklama

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Külliye'deki toplantı 3 saat sürdü. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride IKBY'ye 'vakit varken vazgeçin' denildi.

MGK toplantısı sonrası yazılı açıklama
MGK toplantısı sonrası yazılı açıklama
GİRİŞ 22.09.2017 20:13 GÜNCELLEME 22.09.2017 22:16
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından yayınlanan MGK bildirisinde Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettirilmesi kararı alınırken, Kuzey Irak'ta IKBY tarafından yapılacağı açıklanan referandumla ilgili de sert açıklamalarda bulunuldu. 

İşte MGK bildirisinin tam metni;

Toplantıda;

1. İç ve dış güvenlik meseleleri tüm boyutlarıyla ele alınımş, başta FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere, ülkemizin milli güvenliğini tehdit eden tüm terör örgütlerine yönelik olarak kurulumuzca daha önce tavsiye edilen tedbirler gözden geçirilmiş ve mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilmiştir.

"BU REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR"

2. IKBY'nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceğini açıkladığı referandumun gayrimeşru niteliği ve kabul edilemezliği bir kez daha belirtilmiştir.

Türkiye'nin milli güvenliğini doğrudan tehdit eden bu adımın, Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü ile birlikte, bölgenin barış, güvenlik ve istikrarı için de tehdit oluşturan vahim bir yanlış olduğu kuvvetle vurgulanmıştır.

"VAKİT VARKEN VAZGEÇİN"

IKBY yönetimi, vakit varken referandum kararından vazgeçmeye davet edilmiştir. Bu takdirde, Irak Merkezi Hükümeti ile IKBY arasındaki meselelerin görüşmeler yoluyla ve anayasal temelde çözüme kavuşturulması için Türkiye'nin elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğu kaydedilmiştir.

Kuzeyiyle birlikte tüm Irak'ın; Araplar, Kürtler, Türkmenler, Ezidiler, Keldaniler, Süryaniler ve diğer toplumsal gruplardan oluşan çoğulcu yapısının, ancak ülkenin toprak bütünlüğü temelinde korunabileceği belirtilmiştir.

"TÜM İKAZLARA RAĞMEN BU REFERANDUM YAPILIRSA..."

Türkiye'nin yanısıra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Uluslararası Toplum ve Irak Merkezi Hükümetinin de kabul etmediği bu yanlışta ısrar edilmesi halinde, Kuzey Irak'la birlikte bölgemizin tamamına zarar verecek vahim sonuçların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu ifade edilmiştir.

Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halinde Türkiye, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

YORUMLAR 117
  • ütopik 6 yıl önce Şikayet Et
    biz İslamcılar hep ütopik islam kardeşliği hayali ile büyüdük fakat tarihe bakınca görülüyor ki tarihi reel şartlar belirliyor ve her şeyi güç belirliyor. Selçuklu ve Osmanlı bilek zoru ile düzeni sağladı, gücü zayıflayınca kontrol kaybedildi, yemene ne şehitler verdik. AKP artık bu gerçeği görüp, reel politikaları türkün bilek gücüne dayandırmalı ve nizamı alemi ancak böyle sağlayacağını görmeli. Uyanma zamanı geldi geçiyor.
    Cevapla
  • Devletin dili 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet birilerinin ergen taleplerini yerine getirip gönlünü hoş tutmak için konuşup adım atmaz, tüm ülkenin menfaatlerini düşünerek gerekli stratejik adımları atar. Açıklama sadece barzaniye değil abd ve yandaşlarına da yetecek kadar açık ve net.
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk uyari dicle ve firati kesmek olsun
    Cevapla
  • Kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence devletimiz vermesi gereken tek cevabı vermiş. Çünkü, müdahale etmemiz için şu an ortada geçerli bir sebep yok. Onlar antlaşmalardan doğan haklarımızı çiğnemeden bizim müdahale etmeye hakkımız yok ve haklıyken haksız oluruz. Son cümle gayet yeterli zaten. Ne yapacağımızı görürsünüz manasında. Reis işini bilir ;)
    Cevapla
  • Bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne söyliyeyim. Halimize gülüyorum! Madem 1926'dan bu yana hakkımız var; bunu kullanmak için illa bölgede bir bağımsızlık ilanı mi yapılması lazımdı? Niye yillardir, bölge sahipsizken TSK'yi bölgeye çekmedik? Niye Türkiye'yi yıllardır o bölgeden rahatsız eden terör odaklarının varlığına rağmen, yatağımızda rahat uyuduk? Rahmetli Ecevit olsaydı bu soruyu sorardı Kıbrıs'ı örnek göstererek!
    Cevapla
  • Dost 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli ecevit doneminde kerkuk musul irak a bagli degilmiydi yoksa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı