Erdoğan'dan Ban Ki-mun'a Rum baskısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 66. Dönem BM Genel Kurulu genel görüşmelerine katıldığı New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.

Erdoğan'dan Ban Ki-mun'a Rum baskısı
Erdoğan'dan Ban Ki-mun'a Rum baskısı
GİRİŞ 23.09.2011 01:45 GÜNCELLEME 23.09.2011 01:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM Genel Sekteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs Rum yönetiminin arama çalışmaları konusunda geri adım atması durumunda Türk tarafının da geri adım atacağını söylediği, bu konuda Ban'dan Rum yönetimine telkinde bulunmasını istediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs'ta yaşanan gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan görüşmede Türkiye'nin Kıbrıs'ta kapsamlı çözümü desteklediğini söyledi.

Erdoğan'ın, Ban'a Kıbrıs Rum Yönetiminin tek taraflı olarak adım attığını, yetki alanlarının belirlenmesi ve petrol arama çalışmaları faaliyetlerinin önemli bir risk olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Erdoğan'ın bu çerçevede, Türkiye ile KKTC'nin dün imzaladığı kıta sahanlığını sınırlandıran anlaşma hakkında BM Genel Sekreterine bilgi verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın görüşmede Kıbrıs Rum kesiminin attığı adımın adadaki barış sürecini sabote edici bir durum oluşturacağını vurguladığı, Türkiye'nin attığı adımın da buna karşı bir adım olduğunu dile getirdiği bildirildi.

Erdoğan'ın ''İki taraf da çekilecek olursa, arama çalışmalarından vazgeçecek olursa biz buna razı oluruz. Bu yönde Rum yönetimine telkinde bulunabilirsiniz. Aksi takdirde arama çalışmalarında ısrar olunursa Kıbrıs'taki mevcut müzakere sürecini sabote edici bir durum olur'' dediği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    Ban ki-mun amarikan kuklasi.. Birlesmis milletler binasi amerikada oldugu müddetce, Amerikalilarin BM üyelerine baskisi bitmez.BM merkez binasi Dünyada baska bir yere tasinmali.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?