Davutoğlu, Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak

Bu yıl 49.su düzenlenecek Münih Güvenlik Zirvesi'nde (MSC) Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

Davutoğlu, Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak
Davutoğlu, Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak
GİRİŞ 24.01.2013 16:47 GÜNCELLEME 24.01.2013 16:47

MSC Başkanı Wolfgang İschinger, 400'den fazla devlet adamı ve ekonomistin katılacağı güvenlik zirvesinde, Mali, Suriye, İran'ın atom programı, Ortadoğu, Euro Bölgesi'nin geleceği gibi konuların görüşüleceğini kaydetti.

Bu yıl 1 - 3 şubat tarihleri arasında düzenlenecek güvenlik zirvesine, pek çok ülkeden yüzlerce devlet adamn katılarak dünya gündemindeki önemli güvenlik ve kriz konularını mercek altına alacak.

Wolfgang İschinger, "Türkiye'nin bu programa katılması benim için çok önemli ve Türk hükümetinin bir temsilcisinin burda olmasından memnuniyet duyarız. Tabii ki Davutoğlu toplantıdaki tek Türk olmayacak, ama Türk hükümetinin bu konulardaki pozisyonunu anlatacak.'' dedi.

İschinger, en önemli siyasi katılımcının ise ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden olacağını söyledi. ABD'deki yeni hükümetin ilk yurtdışı ziyaretini bu şekilde Almanya'ya yapacağına dikkat çeken diplomat, Münih'te 90 hükümet delegasyonunu, 12 devlet ve hükümet başkanı, 70 dışişleri ve savunma bakanı, beş AB komiseri ve dört eyalet başbakanı ile 60 Alman milletvekilini ve 700'den fazla gazeteciyi ağırlayacaklarını anlattı.

Zirve nedeniyle güvenlik birimlerinin Münih'te geniş önlemler alacağını anlatan İschinger, vatandaşların bu konudaki kaygılarını anladığını, ancak bu zirvenin Münih ve Almanya için çok önemli olduğunu söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı