Ameliyatta inşaat aletleri kullandılar

Eski Sovyet cumhuriyetlerinden ve Avrupa'nın en yoksul ülkelerinden Moldova'daki bir çocuk hastanesinde yapılan ameliyatta, parasızlıktan, inşaat malzemelerinin kullanıldığının görüntülerle ortaya çıkması skandala yol açtı.

GİRİŞ 26.07.2013 12:08 GÜNCELLEME 26.07.2013 13:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Moldova'da yayınlanan Panorama gazetesinde yayınlanan habere göre, başkent Csinau'daki Ignatenco Çocuk Hastanesi'nde yapılan bir ortopedi ameliyatında doktorlar, parasızlıktan gerçek ameliyat malzemelerinin bulunmaması nedeniyle matkap, pense ve elektrikli testere gibi inşaatlarda kullanılan aletler kullandı. Doktorlar olayın vahametini anlatmak ve durumu protesto etmek amacıyla inşaat malzemeleri kullandıkları ameliyatı da kameraya alarak medyaya verdi.

Ameliyatta bulunan doktorlardan Nicolae Curca, bu tür malzemelerin tam sterilizasyonunun çok güç ve çoğu zamanda imkansız olduğunu söyledi. Skandala Başbakan Iurie Leanca el koydu. Leanca olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirirken, Sağlık Bakanı Andrei Usatii de hastaneye yeni ameliyat malzemeleri gönderildiğini duyurdu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ASPARAGAS HABER.... Tıpta inşaat malzemelerini andıran o kadar çok alet ,araç- gereç var ki.Ameliyathanelere girildiğinde oranın bir oto tamircisinden farksız olduğunu görürüsünüz. Anjiyoda kum torbası bile kullanılıyor. Yani şimdi bizim doktorlarda ameliyat yerini sıva ile mi kapatıyorlar.
    Cevapla
  • ozkan ozkan 10 yıl önce Şikayet Et
    şuanda bizdede var. bütün hastanelerde bu matkaplar mevcut adamlar ilizarov isminde bir fiksatör takıyor ve bunu takarken bizim en iyi hastanelerimizde bunun gibi standart kullanılan matkaplardan kullanıyor. şaşıracak bişey yok yani.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe