Iraklı Türkmenler de federasyon istiyor

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, kendilerinin de Kürtler ve Şiiler gibi federe bölge istediğini bildirdi. Muratlı, Kerkük’ün de kendilerine verilmesi gerektiğini ifade etti.

Iraklı Türkmenler de federasyon istiyor
Iraklı Türkmenler de federasyon istiyor
GİRİŞ 18.08.2005 16:35 GÜNCELLEME 18.08.2005 16:35

Irak’ta yeni anayasa için pazarlıklar sürerken, Türkmenler de taleplerinde çıtayı yükseltti. Kürt grupların federe bölge ve “Kürdistan Parlamentosu” gibi taleplerini anayasaya sokma konusundaki ısrarı, Türkmenlerde söylem değişikliğine neden oldu.

NTV’ye bilgi veren Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, “Federetif yapı içinde Kürt ve Şii bölgerinin sınırları belli olacaksa, bizimki de belli olsun. Telafer’den Mendeli’ye kadar uzanan bölgenin “Türkmeneli Federasyonu olarak yeni yapı içinde yer almasını istiyoruz” dedi.

‘KERKÜK TÜRKMENLERE VERİLSİN’

Kerkük’ün tarihsel olarak Türkmeneli bölgesi içinde yer aldığını savunan Muratlı, bu şehrin yönetiminin de kendilerine verilmesini istediklerini söyledi. Muratlı, taleplerini Irak’taki görüşmelerde gündeme getirmeyi sürdürdüklerini anlattı.

Öte yandan, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer’in önde gelen isimleri ile dün Ankara’da yapılan görüşmede, Türkiye’nin bölgeye yönelik somut vaatlerde bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Ankara, Türkmen bölgesine bir hastane ve uydu televizyonu kurulması ile yeni yolların yapılmasının planlandığını bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi