Orta Afrika'da Müslüman katliamı

Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'deki müslümanlara yönelik katliama başladı.

Orta Afrika'da Müslüman katliamı
Orta Afrika'da Müslüman katliamı
GİRİŞ 11.12.2013 10:54 GÜNCELLEME 11.12.2013 13:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'deki çatışmalarda iki askerini kaybetti. Başkent Bangui'de bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalara müdahele eden Fransa askerlerinin Seleka milislerinin silahsızlandırılması çalışması sırasında girilen çatışmada hayatını kaybettiği belirtiliyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olay nedeniyle derin üzüntü duyduğunu açıkladı. Fransız liderin Güney Afrika'da Nelson Mandela'nın resmi cenaze töreninin ardından Orta Afrika'ya hareket edeceği duyuruldu.

ÖNCE AMBARGO SONRA MÜDAHALE

24 Mart 2013'te Müslüman Seleka koalisyonuna bağlı kuvvetler, başkent Bangui'de başkanlık binasını işgal ederek, ülke yönetimine el koymuştu. Devlet Başkanı General François Bozize de ülkenin hazinesiyle birlikte önce Kamerun'a ardından Güney Afrika'ya kaçmıştı. Fransa başta olmak üzere batı ülkelerince ticari ambargolara maruz kalan ülkede son haftalarda şiddet olayları tırmanışa geçmesinin ardından Fransa, 1600'ü bulan askerleriyle Orta Afrika'da Seleka koalisyonuna bağlı askerlere operasyon başlattı.

SOKAKLARDA MÜSLÜMANLARA LİNÇ KAMPANYASI

Müdahelenin başlamasıyla birlikte Fransız askerleri Seleka üyelerini de tek tek tutuklamaya başladı. Birçok Seleka üyesini bizzat Hristiyan militanlar Fransız askerlerine ihbar etti. Fransız askerlerinden cesaret alan Hristiyan militanlar da Müslüman halka kadın ve çocuk demeden linç girişimleri başlattı. Çok sayıda Müslüman sokaklarda Fransız askerlerinin gözünün önünde saldırıya uğrarken, son bir haftada gruplar arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 400 kişi hayatını kaybetti. Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Michel Djotodia ise, "Ülkenin meselelerini bir anda hiç kimse çözemez" yorumunda bulundu. Fransa ise Afrika Barış Gücü askerleriyle birlikte ülkedeki toplam asker sayısını 2500'den 6 bine çıkaracağını açıkladı. Birleşmiş Milletler'e göre Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 4,6 milyon kişilik nüfusunun yüzde 10'u evlerinden oldu, bir milyondan fazla kişinin de acil gıda yardımına ihtiyacı bulunuyor.

YORUMLAR 13
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    esas maç burada.... bu gün Galatasaray yuventus maçı vardı ve maçı Galatasaray kazandı. Tüm dertler bitti... maçın sonucu esed zulme devam, orta afrika zulme devam, arakan zulme devam, mısır zulme devam. Beyler maç için yanlış yere bakıyoruz maç buralarda ve yanlış yöne baktığımız için kaybediyoruz....
    Cevapla
  • ozdegel 10 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı. çogunluğun Hristiyan olduğu bir yerde haddini bileceksin... demokrasi diye bir şey var... hristiyan mahallesinde salyanğozmu satıyorsunuz... otursunlar oturdukları yerde.... çoğunluk hristiyanlarda... işinize gelince demokrasi işinize gelince insan hakları... ama doğrusu her zaman insan hakları.. önce insan hakları.. demokrasi ondan sonra gelir
    Cevapla
  • Imran Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    ahhh franklar ahhh. bu fransizlarin ilk vukaati degil. daha önce afrikanin bir cok müslüman rejim isteyen ülkesine saldirip katliam yaptilar. cezayirde secimlerde defalarca galip gelen Islam partisiini engellendi.yine kan döküldü! halkin iradesine heryerde saldirdi. kendi demokrasi teranesine bile inanmiyorlar. bu ahlaksiz reziller. dünyanin basinin belasi Afrika Asya ülkelerini heryerde kan döktü bu mikroplar, birde sorsan medeniyeti temsil ediyorlar! Islam dünyasi artik bu rezil milliyetcilik, mezhepcilik , mülkcülük pesinden kosmayi biraksin insan gibi birlessin ! yoksa hepimize sira gelecek! sacma sapan isler yapiyor müslümanlar yeter artik!
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Aç Afrika mı.... Aç gözlü beyaz adam! mı? Tekel medya-finans-enerji-gıda tohum iaç şirketleri Afrikayı işgal etti. Sözde Afrikayı doyurmak için geliştirilen patentli GMO tohumlar bio-yakıt üretiyor. Gıda şirketleri yağmur ormanlarında çiftlikler kuruyor. Altın-elmas-uranyum-petrol sömürülüyor. Balıklarını avlıyor, nükleer-biyolojik atıklarını atıyorlar. Misyonerler 1904 den beri siyonist kliseler kurmakla meşgul..Vampirler yardım, korsan, karışıklık,, iç isyan senaryoları ile frikanın kanını emiyorlar
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN ülkeler sömürgeci HAÇLI AB emperyalizminin yaptıklarını sineye çekiyor...!. milli mücadele de FRANSIZ EMPERYALİZMİNİN yaptıkları KATLİAMLARI GAZİANTEP ve yöresi iyi bilir.. burada fransızların şarapnel , top , kurşun izleri ANTEP teki CAMİİ lerde , HANLAR da , TARİHİ TAŞ YAPI EVLERDE tüm ayrıntıları ile görebilirsiniz...... ama biz şurada kaybediyoruz. .. burada yapılan sivil katliamları sinemize çekip bu nu FRANSA ya koz olarak kullanmıyoruz... oysa ANTEP HALKI KENTİN UYGUN BİR YERİNE fransa nın yaptığı katliamı simgeleyen büyük bir FRANSA KATLİAM ANITI bekliyor...bunu en azından GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ yapabilir...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'