Ukrayna'da ateşkes bozuldu: 2 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda 2 asker öldü.

Ukrayna'da ateşkes bozuldu: 2 ölü
Ukrayna'da ateşkes bozuldu: 2 ölü
GİRİŞ 10.01.2015 17:49 GÜNCELLEME 10.01.2015 21:15

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasında son 24 saatte çıkan çatışmalarda iki Ukrayna askeri yaşamını yitirdi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, Luhansk yakınlarında bir askeri birliğin ayrılıkçılar tarafından pusuya düşürüldüğünü açıkladı. Lisenko, çıkan çatışmada iki Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, 20 askerin yaralandığını bildirdi.

Lisenko, ayrıca ayrılıkçıların saldırılarına devam ettiğini, son 24 saatte ayrılıkçıların 14 kez ateşkes ihlali yaptığını kaydetti.

Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta taraflar arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konmasının ardından Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Son iki günde ise bölgede gerginliğin yeniden yükseldiği ve çatışmaların çıktığı haberleri gelmişti. Bölgede dün çıkan çatışmalarda da dört asker ölmüş, sekiz asker yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!