Ukraynalı vekilden Rusya'yı şoke eden açıklama

Kırım Tatarları'nın manevi lideri Kırımoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'ya savaş malzemesi göndermeyi inceleme hazırlığında olduğunu ileri sürdü.

Ukraynalı vekilden Rusya'yı şoke eden açıklama
Ukraynalı vekilden Rusya'yı şoke eden açıklama
GİRİŞ 11.02.2016 03:45 GÜNCELLEME 11.02.2016 05:16
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Kırımoğlu, RBK-Ukrayina adlı yayın organına verdiği demeçte, kendisinin üç gün önce Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak'a Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'ndan bir mektup ilettiğini, söz konusu mektupta Türk yetkililerin, Ukrayna'ya gerekli savaş malzemelerinin sağlanması konusunu incelemeye hazır olduklarının belirtildiğini söyledi. 

TÜRKİYE'DEN ASKERİ HEYET UKRAYNA'YI ZİYARET EDECEK

Söz konusu röportajda kendisinin geçen ay Ankara'ya düzenlediği ziyarete de değinen Kırımoğlu, kendisinin bu ziyarette Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler hakkında görüşmeler yaptığını kaydetti. Kırımoğlu, "bekleyin, çok yakında Türkiye'den bir askeri heyet Ukrayna'ya gelecek" diye konuştu. Türkiye'nin NATO sistemine dahil olan silahları vermesi için NATO onayının şart olduğunu hatırlatan Kırımoğlu, buna karşılık Türkiye'nin kendi ürettiği silahları verme konusunda kararı kendisinin vereceğini dile getirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 65
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    teröristlerden ele geçenleri, kendi ürettiğimiz son teknoloji ürünü olanları verelim. her yerde canas var. bizde bizim ürettiğimiz mehmetçik isimli silahları verelim,keskin nişancı tüfeğimizi verelim.o da yetmedi aselsanın enerji silahını verelim. ukraynalılarda vodka şişeleri üzerinde atış denemeleri yapsın :)
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    pkklılardan yakalanan rus yapımı ne kadar silah varsa verelim
    Cevapla
  • Dbakırlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Süper
    Cevapla
  • tct 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye böyle birşey yapacaksa bile bu gizli yapılmalıdır.Böyle açık açık söylemek neyin nesi?Rusya , Amerika , Çin süper güç olabilir ama müslümanlara karşı sökmez.Çünkü gerçek müslümanların yardımcısı Allah'tır.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    tatar kardeşim ne yapılacaksa yapılır, bu tip şeyler acık acık konuşulmazki.
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu da söylenmez ki.Bence Yanlış yapmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?