ABD'den AB'ye TTIP baskısı

Greenpeace, ABD'nin TTIP anlaşması çerçevesinde çevre duyarlılığı ve tüketici hakları konusunda AB’ye baskı yaptığını belgeledi.

ABD'den AB'ye TTIP baskısı
ABD'den AB'ye TTIP baskısı
GİRİŞ 02.05.2016 10:35 GÜNCELLEME 02.05.2016 10:35

ABD ve AB arasında müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması'nın (TTIP) 240 sayfalık taslak metni çevre örgütü Greenpeace tarafından basına sızdırıldı.

Metinden kesitler yayınlayan Alman Süddeutsche Zeitung, WDR ve NDR'in haberine göre, Washington'ın AB'yi Avrupa'da daha fazla Amerikan tarım ürününün satışını mümkün kılmadığı takdirde Avrupa'da üretilen otomobillerin ABD'ye ihraç edilmesini kolaylaştıracak süreci bloke etmekle tehdit ettiği ileri sürülüyor. AB'nin bu isteği gerçekleştirmesi ise Birlik içinde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GMO) ve hormonlu etin satışını önleyen tüketicinin korunması ilkelerinin darbe görmesi anlamına geliyor.

Gün içinde metnin tamamını Berlin'de düzenlenecek bir basın toplantısında açıklayacağını duyuran Greenpeace yetkilileri, anlaşmanın hormon bozucu kimyasalların kullanılması gibi tartışmalı konularda önleyici tedbirler alınmasını da engelleyeceğini ve büyük şirketlerin metnin taslağının oluşturulması sürecine önemli ölçüde müdahil olduğunu öne sürdü.

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız