Rusya, BMGK'de "Halep" bildirisini engelledi

İngiltere tarafından hazırlanarak üyelere sunulan BM Güvenlik Konseyi bildirisi, Rusya'nın engellemesi nedeniyle kabul edilemedi.

Rusya, BMGK'de "Halep" bildirisini engelledi
Rusya, BMGK'de "Halep" bildirisini engelledi
GİRİŞ 06.05.2016 02:19 GÜNCELLEME 06.05.2016 02:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere, Halep'teki rejimin hava saldırılarının ve sivil can  kayıplarının artması üzerine önceki gün Konsey'i acil toplantıya çağırmıştı.  Toplantının açık bölümünde ülkeler soruna ilişkin kendi pozisyonlarını  açıklamışlar, kapalı bölümde ise İngiltere'nin hazırladığı basın bildirisi  üyelere dağıtılmıştı.

 
Bildiride, son 12 günde Halep'teki şiddet nedeniyle 280 sivilin  hayatını kaybettiği kaydedilerek, Suriye rejiminin saldırıları ve sonucunda artan  şiddet kınanıyordu.
 
Rejimin El Kudüs hastanesine yaptığı hava saldırısının da kınandığı  bildiri, rejimin müttefiki Rusya'nın itiraz etmesi nedeniyle kabul edilemedi.  Konsey'de basın ve başkanlık bildirilerinin kabul edilmesi için 15 ülkenin de  onayı gerekiyor.
 
İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, sosyal medya  hesabından yaptığı açıklamayla Rusya'nın kararını duyurarak bu duruma tepki  gösterdi.
 
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin de gazetecilere yaptığı  açıklamada, İngiltere'nin bildiri taslağını "propaganda malzemesi" olarak  değerlendirdi.
 
Öte yandan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Halep'te  çatışmaların durması anlaşmasına herkesin saygı duymasını beklediklerini  belirterek, şiddetin sürdüğüne ilişkin bilgiler geldiğini ve konuyu yakından  takip ettiklerini söyledi.

YORUMLAR 1
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    bm sistemi ne bicim bir sistem ? birinin cikarina olmayinca hooop veto , siviller olurse olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor