Lavrov'dan Türkiye yorumu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ve Rusya arasındaki "güvenin yeniden sağlanmasının" gelecekteki iş birliğine bağlı olduğunu söyledi.

Lavrov'dan Türkiye yorumu
Lavrov'dan Türkiye yorumu
GİRİŞ 22.07.2016 17:48 GÜNCELLEME 22.07.2016 17:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Vladimir şehrinde düzenlenen bir gençlik forumunda konuşan Lavrov, Türkiye ile Rusya arasında güvenin yeniden tesis edilmesinin mümkün olup olmadığı yönündeki bir soruyu da cevapladı.

Sergey Lavrov, bunun büyük oranda Suriye konusudaki iş birliğine bağlı olduğunu savunarak, "Bu gelecekteki iş birliğine bağlı olacak. Ancak sadece ikili ilişkileri, ticareti, yatırımı ve ortak projeleri nasıl yapacağımıza değil, Suriye krizinin çözümünü konusundaki işbirliğine de bağlı" dedi.

KERRY'NİN MOSKOVA ZİYARETİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, geçtiğimiz hafta Moskova'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin görüşmelerde Suriye'de Esed'in geleceği konusunu gündeme getirdiğini belirterek, "Kerry, 'Suriye'de terörizmle ortak mücadele edilebiliriz ama önce Esed'in gitmesi konusunda anlaşmalıyız' dedi. Esed'in neden gitmesi gerektiğini sorduğumuzda, onun diktatör olduğunu ve halkın yüzde 80'inin onu desteklemediğini söylediler" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Rusya'nın, ABD'nin Esed tutumuyla aynı fikirde olmadığını da hatırlattı.

Öte yandan, Rusya'nın Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Keneşi'ne katılmayı değerlendirebileceğini ifade eden Sergey Lavrov, "Bizim Türk dili konuşan nüfusumuz var. Böyle bir kültürümüz var, Rusya'daki diğer kültürler gibi devlet garantisi altında. Bu uluslararası örgüte (Türk Keneşi) Rusya dahil değil, çünkü ülkede çoğunluk nüfusun Türki olması gerekiyor. Eğer Türk Keneşi, Türkçe konuşan halkın mevcut olduğu ama çoğunlukta olmadığı bir ülkeyi kabul ederse, biz bunu değerlendiririz." diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın lavrov Rusya ve Türkiye gibi iki büyük ülke bu coğrafyada her zaman birbirine lazımdır.bence ülkelerimizin ilişkisisini suriye meselesine indirgemek doğru olmaz.suriye belirleyici olmamalı.suriye küçük kalır.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar türkiyenin yönünü başka yöne çevirip emellerini gerçekleştirmeye çalışacaklar rusya ve abd onun için uyanık olmak lazım
    Cevapla
  • hayaldeğil 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz merak etmeyin Rusya ya da gereken mesaj verilecek o kadar ölen masum insanların kanı yerde kalmasın diye Suriye'de savaşıyoruz. Suriye bizim toprağımız gibidir. Bunu böyle bilin. Kafir esed gidecek yerine İslamdan biri geçecek veya başka bir proje var... bekleyin ve görün ama biraz zaman alabilir.
    Cevapla
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye yi vurmaya devam ediyor ruslar ama ? ve taviz verme niyetleri de yok ,birinden kurtulup birinin tuzagina dusmeyelim
    Cevapla
  • ökşav 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikadan dost olmayacağını türkiye çok iyi biliyor , rusyanın şuanda türkiyeye taviz verip yanına çekerse , türkiye hem AB hem amerikadan kopabilir
    Cevapla
  • erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen? Türkiyenin ab'den kopmasından mı korkuyorsun? hadi referanduma gidelim sence referandumda ab'ye girmek istiyormusunuz sorusuna ne cevap çıkar.. dur dur sen zahmet etme ben söyliyim. kocaman bir hayır. bir ekelem Türkiye yazarken baş harfini büyük ytaz.. terbiyesiz herif. birde ilerici diye geçinirsiniz daha ülkenize saygınız yoktur. eğitim almazsanız okul çağında hem böyle saçma yorumlar yazarsınız hemde daha yazı yazmayı bile bilmediğinizi gösterirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...