Hürmüz Bogazı'nda tehlikeli gerginlik!

ABD'li yetkililer Hürmüz Boğazı'nda bir İran gemisinin, 26 Kasım tarihinde ABD donanmasına ait helikoptere silahlarını kilitlediğini açıkladı.

Hürmüz Bogazı'nda tehlikeli gerginlik!
Hürmüz Bogazı'nda tehlikeli gerginlik!
GİRİŞ 29.11.2016 06:31 GÜNCELLEME 29.11.2016 06:39
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Reuters'a konuşan yetkililer İran Devrim Muhafızları'na ait bir geminin, uluslararası sulardayken ABD donanmasına ait SH-60 tipi bir helikoptere silahlarını kilitlediğini açıkladı.

Pilotların olay anında can güvenliklerinden endişe etmediğini ancak uluslararası bir kriz çıkma olasılığı yüzünden 'huzursuz' olduklarını ifade etti.

İranlı'dan ise henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR 43
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    eray akalın İyi demişsin güzel demişsinde.Peki neden İslam birliği kurulmuyor bunu söylermisin..İran farsileri neden yıllardır şiacılığı ve sünnilere karşı intikam alma yeminleriyle karşımıza çıkıyor..Çok mu güçlüler yoksa Kurulması muhtemel İslam birliğinin önüne geçmek ,engel olmak, gücünü kırmak amaçlımı yoksa?Bak sana açık söyleyeyim İRANI ABD vursun Ne Rusya ses çıkarır nede ÇİN Türkiye kadar..Kendinizi kandırmayın .İranda yaşayanların nüfus etnik durumunu bilmeden ezbere konuşmayın.İranıda yönetenlerinide nüfuz çoğunluğunuda içinde kaynatılmak istenen fitneleride takip ediyoruz kronolojik olarak..ezberden konuşmayalım lütfen..
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    İran,amerikanın müttefii olsaydı,iranda bir tane amerikan üssü olurdu.Bazıları iranı kıskandığı için iranı gücünü inkar ettiği için çekemediği için,amerikanın irana saldırmaması olayını dostluğa bağlıyor. Sırf sebebi budur.Ama güneş balçıkla sıvanmaz.Yarın öbürgün iran başka bir şey yapar demekki iran çok güçlüymüş amerika bundan dolayı irana saldıramıyormuş dersiniz.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika iranla savaşmak istemez.Doğru ama gücü yetmediğinden.Amerika irana gücünü yettireceğinden emin olsa irana saldırır.Amerikanın iranı vuramamasının en önemli sebeblernden bir tanesi de çin ve rusyadır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    zafer,sen ne zaman duydun en sn hizbullah suriyede faliet gösteriyor diye.Bir zaanlar vardı.Şimdi lübnan içinde örgütleniyorlar.
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünya güçleri için hangi mezhepten olduğunuzun hiç önemi yok..Onlar alacağı payı sürekli almak için planlarını yaparlar..Şimdi Demek ki İran devletine karşı şiaların desteği düşmüş olacak ki Şiaları İran devletine karşı yakınlaştırma taktiğini ve bölgenin daha çok kan ve revan içinde kalması için yapılan bir senaryo izliyoruz yine..İnananlar olur mu tabiki tutmuş bir plan yıllarca ve devamlarını göreceğiz ama savaşmazlar..Merkezi otoriteyi güçlendirme taktiğidir bu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...