ABD'nin stratejik yüzsüzlüğü!

ABD’nin Suriye’de müttefik olarak gördüğü PYD’yi önemli bir NATO belgesinde resmi olarak ‘terör örgütü’ kabul ettiği ortaya çıktı.

ABD'nin stratejik yüzsüzlüğü!
ABD'nin stratejik yüzsüzlüğü!
GİRİŞ 09.01.2017 06:51 GÜNCELLEME 09.01.2017 07:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

NATO kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin katılımıyla Haziran 2013'te NATO Karargahı'nın bulunduğu Brüksel'de NATO Stratejik İstihbarat Dokümanı çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonucu ortaya çıkan belgede PYD/YPG, KCK ve PKK'nın yanısıra 'bir terör örgütü' olarak yer aldı. ABD de bu belgeyi kabul ederek resmen onayladı.

ANKARA KANIT SUNDU

PYD/YPG'nin stratejik bir NATO dokümanında terör örgütü olarak yeralması, Türkiye'nin girişimleri sonucu sağlandı. Türkiye, PYD/YPG'nin terör örgütü olduğuna dair diğer NATO üyesi ülkelere sağlam kanıtlar sundu. NATO ülkeleri ikna olunca, PYD de PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olarak NATO'nun resmi belgesinde resmen kayıtlara geçti.

MC-160 DÖKÜMANI ÖNEMLİ

MC-160 olarak tabir edilen NATO stratejik istihbarat dokümanına, ortaklıkta büyük önem veriliyor. Bu dokümanın ortaya koyduğu tehdit değerlendirmelerine göre başta ABD olmak üzere NATO'ya bağlı ülkeler lojistik ve operasyon planlamalarını yapıyorlar. Yine gerekli mali bütçelerin tahsisi ve harcamaları da bu tehditlere göre belirleniyor. Yani NATO, PYD/YPG'yi NATO için bir tehdit olarak resmen görüyor. Ancak bu konuda hiçbir önlem almıyor.

ABD KENDİNİ İNKAR EDİYOR

Konuya ilişkin uzmanların değerlendirmelerine göre, ABD böyle bir belgeye imza attıysa o takdirde ABD'nin bugün Suriye'de PYD/YPG'ye gelişmiş harp silah ve malzemeleri veriyor olması ciddi bir güven sorunu teşkil ediyor. Uzmanlar, “Bu tablo gösteriyor ki, bugün karşımıza konjonktürel çıkarlar uğruna kendini inkar eden bir ABD çıkmış durumda" diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da NATO'ya bağlı Teröre Karşı Savunma Mükemmeliyet Merkezi'nin yıllık dergisindeki makalede PKK-PYD ilişkisinin ortaya konulduğuna işaret etmişti.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 27
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece abd ye mi ab ülkelerinin nerdeyse hepsi NATO da degil mi onlarada bu resti cekemiyorsan susacaksin yada onlarin teröre verdikleri destegi belgeyi masaya koyup bundan sonra bu ülkelerle ben müttefik olmam olamam deyip NATO dan ayrilma kararini vereceksin ve RUS ya ile resmen ittifak oluturacaksin belki söylem de kolay devlet yönetmede zor ama su gercek ki iki ortak biri calarsa oartak lik bozulur calan kisiya itimat kalmaz
    Cevapla
  • Bekir Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye el bab`tan sonra membiç afrin ve telk abyad/kobani operasyonlar yapmalıdır bazı bilgilerde abd pkk yı türkiye aleyhinde savaş yemin töreni düzenliyormuş diye nitelendirilmektedir. türkiye / suriye sınırında yakalanan p(kk)yd li teröristler de olmuştur türkiye biran önca el bab bittiğinde diğer cephelerede operasyonlar yapması mecburi olmuştur.
    Cevapla
  • mmm 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlara ne kadarda kanıt sunsanızda kendi CIA ajanları söylüyor abd yalan söylemekde üstüne yoktur diye hep yalan hep yalan abd ye güven bitmiştir
    Cevapla
  • qwerty 7 yıl önce Şikayet Et
    artık dişlerini açıkça gösteriyor
    Cevapla
  • ali ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    nato daki belgelerden haberimiz yokmuymuş da yeni görmüş gibiyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı