ABD yine suçladı: O emri Putin verdi

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, ülkede gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini etkilemek üzere Rusya Devlet Başkanı Putin'in emir verdiğini öne sürdü.

ABD yine suçladı: O emri Putin verdi
ABD yine suçladı: O emri Putin verdi
GİRİŞ 11.01.2017 04:29 GÜNCELLEME 11.01.2017 05:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD istihbarat kurumlarının Rusya'nın Amerikan seçimlerini etkilediği iddiaları üzerine hazırladıkları raporun sonuçlarını Senato İstihbarat Komitesinde açıklayan Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper “Halkın ABD'nin demokratik sürecine olan inancını zedelemek, Clinton'ı karalamak, seçilebilirliğine ve potansiyel başkanlığına zarar vermek için 2016 seçim kampanyalarını etkileme emrini Putin verdi." dedi.

Clapper, CIA Direktörü John Brennan, Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü ve Siber Güvenlik Komutanı Amiral Michael Rogers ve FBI Direktörü James Comey ile birlikte İstihbarat Komitesinde Rusya'nın ABD seçimlerini etkilediği iddiaları ile ilgili soruları yanıtladı.

Clapper konuşmasında şunları söyledi:

“Yüksek bir kanaatle, halkın ABD'nin demokratik sürecine olan inancını zedelemek, Clinton'ı karalamak, seçilebilirliğine ve potansiyel başkanlığına zarar vermek amacıyla 2016 seçim kampanyalarını etkileme emrini Rusya Devlet Başkanı Putin'in verdiğini değerlendiriyoruz. Aynı zamanda Putin ve Rus hükümetinin seçilmiş Başkan Donald Trump'a dair net bir tercih geliştirdiklerini düşünüyoruz."

YORUMLAR 4
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Putin'i karalamaya çalışıyor beceriksiz amarikalılar.
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar mükemmel. Oyun içinde oyun oynuyorlar. Hem kendileri etkiliyor, hem kendileri yönlendiriyor, hemde sonunda çıkıp o yaptı diyerek, büyük bir rakibi itham ederek, bütün dünyayı etkileyebilecek bir oyuna giriyorlar. Artık Rusya'nın karşı atağa geçip 11 Eylül'ü Amerika'nın peydahladığını dünyaya bildirmeli, ispatlarını ortaya koymalı. Bu oyuna başka şekilde karşı koyamaz.
    Cevapla
  • Vji 7 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye anlatma abd
    Cevapla
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    koskoca amerika iyice saçmalamaya başladı amaçları trump a darbe yapmak trump rusya ve türkiye ile birlik olmalı hillary obama cephesine karşı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir