İran'da tarihi gün! 38 yıl sonra indi

İran'ın, 1979'daki devrimden bu yana aldığı "birinci el" ilk yolcu uçağı Airbus A321, Mihrabad Havalimanı'na iniş yaptı.

GİRİŞ 12.01.2017 19:37 GÜNCELLEME 12.01.2017 19:49
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

İran ve 5+1 ülkelerinin imzaladığı nükleer anlaşmadan sonra İran Hava Yolları'nın (İran Air) Fransa merkezli uçak üreticisi Airbus firmasıyla yaptığı anlaşma uyarınca teslim edilen A321 tipi ilk yolcu uçağı, başkent Tahran'daki Mihrabad Havalimanı'na indi.

119 yolcu kapasiteli uçak, ilgiyle karşılandı

Nükleer anlaşmanın geçen yılın ocak ayında yürürlüğe girmesinin ardından Airbus ile İran Air yetkilileri arasında 10 milyar dolar değerinde 100 uçak alımına ilişkin nihai anlaşma Aralık ayında Tahran'da imzalanmıştı.





YORUMLAR 70
  • Ahmet Kayahan 7 yıl önce Şikayet Et
    A321 max. 236 kisilik bir ucaktir. 119 kisilik yazdigina gore haberde ozel konfig.mi acaba?
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Harun diğer kanıtları daha sonra yazacam.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    cihangir ve xxx adlı şahıslara:Benimle direk muhatap olmayın ve de ismimi kullanmayın.Rica ediyorum.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Harun,eğer lavrov böyle dediğine göre,iranda basit silahlar olsa,amerika ve müttefikleri için sonuçları tahmin bile edilemeyen boyutlara ulaşır dermi?Sonuçların ciddi boyutunu artıran anca nükler silahlardır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Harun birde rusya irana 2010 yılında atom füzesi verdi.(gürcüstandan iran sınırına kaydırılan dehşet füzeler) TRT haber kanalında rusynın karadeniz filosunun iran korumak için ciddi savaş hazırlığı yaptığını ve bu filoyu da gürcüstan sınırında geçerken görüntülerini yayınladı.Bu filoda neler olduğu çok konuşuldu. Lavrovun şu sözleri bu filo geçtikten sonraa,amerika sert bir tokat gibi yapıştı.Lavrov dediki:irana operasyon yaplırsa,sonuçları amerika ve müttefikleri için tahmin bile edilemeyen boyutlara ulaşır dedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe