Türkiye yine gönülleri fethetti

Türkiye'nin Gazze'de yaşanan elektrik sıkıntısını hafifletmek amacıyla yapacağı yardım Gazze halkını sevindirdi. Başbakan Hamdallah Türkiye ve Katar'a teşekkür etti.

Türkiye yine gönülleri fethetti
Türkiye yine gönülleri fethetti
GİRİŞ 16.01.2017 03:44 GÜNCELLEME 16.01.2017 08:47
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Gazze'de yaşanan elektrik sıkıntısını hafifletmek amacıyla yaptıkları yardımlardan ötürü Türkiye ve Katar'a teşekkür etti.

Hamdallah, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinlilerin kendi topraklarında özellikle de Gazze'de sürdürdüğü direnişe verdiği destekten ötürü Türkiye ve Katar'a teşekkürlerini iletti.

TÜRKİYE'DEN 15 MİLYON LİTRE YAKIT YARDIMI

Türk hükümetinden Gazze'deki elektrik santralinde kullanılmak üzere 15 milyon litre yakıt yardımı yapılacağını teyit eden mesaj aldığını aktaran Başbakan Hamdallah, Türk tarafıyla ilerleyen günlerde bu hususta anlaşma imzalanacağını ifade etti.

KATAR'DAN 3 AYLIK 12 MİLYON DOLAR YARDIM

Rami el-Hamdallah, Katar yönetiminin de elektrik santralinin yakıt ihtiyacının karşılanması için 3 aylık 12 milyon dolar yardımda bulunacağına işaret etti.

Öte yandan, Gazze'deki Enerji ve Tabii Kaynaklar İdaresinden yapılan açıklamada, Katar'ın yakıt temini için yapacağı yardımın 4 milyon dolarlık ilk  kısmının hesaplarına aktarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yakıtın alınması için yarından itibaren ilgili makamlarla  koordinasyon sağlanacağı ve yakıtın ulaşmasının ardından da elektrik santralinde  ek çalışmanın başlayacağı ifade edildi.

KATAR DÜN DUYURMUŞTU
 
Katar, dün yaptığı açıklamada, Gazze'deki elektrik sıkıntısını hafifletmek amacıyla 3 aylık 12 milyon dolar yardımda bulunacağını duyurmuştu.
 
Gazze'deki Enerji Kurumu da Türkiye'nin elektrik santraline göndermeyi  planladığı yakıt miktarının yaklaşık 15 milyon litre olduğunu bildirmişti.

YORUMLAR 37
  • asaf aymaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ülkemize daha çok versin. Allah razı olsun. bin kere razı olsun. müslümanlık budur
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    gelecek inşaalar böyle yavaş yavaş kurulacak.çünkü insanlara tarihde tam doğru tam gerçeğiyule aktarılmadı.anlaşılma analatılma tam oladığı için müslümanlar biribirini hep başkalarının ağzıyla anlamaya çalıştılar
    Cevapla
  • reis yolunda 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki herhangi bir Müslümana yapılan her yardım sonuna kadar helal olsun ve daha fazlasını yapamadığımız için Rabbim bizi affetsin
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bize bol petrol versin, bütün müslümanlara biz bakarız.
    Cevapla
  • Ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • hacamat 7 yıl önce Şikayet Et
    lafa gelince herkez osmanli torunu ama neden se boyle konularda herkez bir ayri oluyor Biz mazluma kol kanat olalim rabbim de bize olur
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı torunuyuz ifadesi kullananların yaşayan Osmanlı soy ağacına ne kadar faydası oldu bunu duymak değil görmek istiyoruz..Eğer ki Osmanlıyı sürekli yad ediyorsak bu konuda O onurlu insanların Soylarına madden manen yardımlar konusunda geç kalınmadan seferber olunmalı..Bne onları en güzel yerlerde görmek istiyorum şahsen..Onurludurlar kendileri istemez ama bizler mutlaka onlara ulaşmalıyız..
    Cevapla
  • cevat 7 yıl önce Şikayet Et
    Katar ı duruşundan ve doğruyu savunmasından dolayı tebrik ve takdir ediyorum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil