Ezber bozan açıklama: Rusya değil İran

Suriye konulu Cenevre 4 görüşmelerine katılan muhalefet heyetinin başkanı Nasır el-Hariri, ezber bozacak açıklamalarda bulundu.

Ezber bozan açıklama: Rusya değil İran
Ezber bozan açıklama: Rusya değil İran
GİRİŞ 26.02.2017 03:10 GÜNCELLEME 26.02.2017 03:53
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Suriye konulu Cenevre 4 görüşmelerine katılan muhalefet heyetinin başkanı Nasır el-Hariri, rejimin müzakereleri başarısız kılmak istemesine karşın siyasi süreçte hedefe varana kadar devam edeceklerini söyledi. Hariri, terörizmle etkin mücadelenin yolunun adil siyasi geçiş ve İran'ın varlığını engellemekten geçtiğini vurguladı.

Mistura'nın kendilerine sunduğu belgeye olumlu yaklaştıklarını belirten Hariri, "Belgedeki önerileri inceliyoruz ki en iyi şekilde siyasi süreçte yürüyelim." dedi.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Hariri, Humus'ta öğle saatlerinde rejime ait istihbarat binalarına düzenlenen saldırıya ilişkin, "Geçen yıl Cenevre 3 görüşmeleri sürerken Şam'da Seyyide Zeyneb bölgesine düzenlenen saldırılar gibi, bu yılda aynı gelişme yaşandı. Bu siyasi süreci engellemek içindi." ifadesini kullandı.

"Bu olayların görüşmelere engel teşkil etmesine izin vermeyeceğiz." diyen Hariri, şöyle devam etti:

"Terörü her zaman kınıyoruz. Bu konuda tavrımız nettir. Terörle ilk savaşan biziz. Sadece sözlerle değil, eylemlerimizle terörle mücadele ettik. O yüzden tüm dünyadan gerçek destek istiyoruz. Terörün gerçek ortağının kim olduğunu görmelerini istiyoruz."

Hariri, güvenli bölgeler oluşturulması gerekliliğine değinerek, "Güvenli bölgelerin tek bir hedefi var. O da savaştan kaçan sivilleri kurtarmaktır. Sadece Türkiye değil, kardeş Arap ülkeleri de güvenli bölge fikrini destekliyor. Şimdi de ABD destekliyor. Ama rejim, iktidarda kalmak için sivillerle karşı karşıya gelmek ve yok etmek istiyor." diye konuştu.

'RUSYA DEĞİL İRAN'

Fatih Hassın, "Rusya rejimi kontrol altına alamıyor çünkü rejim, İran kontrolünde." dedi.

ESED-DEAŞ İŞBİRLİĞİ

Esed rejimi ve DEAŞ arasındaki işbirliğine işaret eden Hassun, "Biz Bab'ı özgürleştirirken rejim, iki defa Tedmur'u DEAŞ'a teslim etti. Rejim ve DEAŞ'ın işbirliği yaptığına dair belgeler var. Bunları BM'ye resmi şekilde teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 69
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    mkaplan,sen bana lak lak yapıyosun diye dur.Cenabı hak hakikatı görüyor.cenabı her şeyi en iyi bilendir.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tünelci hikmet,türklerle ilgili riveyet yok mu dersen tabi var.Sadece bir tane yazıyorum:Mehdi as mın kurduğu islam ordusu için türklerin çok önemli bir yere sahip olacağı yazar. Burdan da anlaşlıyorki,islamın dünyaya bu saatten sonra yayılmasında türklerin ve perslerin katkıları çok olacaktır. o yüzden israil,türkiye ve iranın arasını bozmak istiyor.Ama başaramaz o siyonistler.Türk ve iran liderleri gayet akılcı gidiyorlar.İsraile göz açtırmazlar.
    Cevapla
  • mkaplan 7 yıl önce Şikayet Et
    yine tartisacak birini bulmussun hadi leylegin omru lak lakla gecermis:)
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tünelci hikmet,emeviler hz ali karşıtıydı.Yani emeviler daha sonradan hadis uydurmuşlardır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tünelci hikmet,iranın sevdiğim yönlerinden en önemliside şu:Peygamber efendimizin farsları persleri öven bir hadisinin olmasdır.Bu hadis daha gerçekleşmedi diye biliyorum.Belki yavaş yavaş gerçekleiyor.Biz bilemeyiz. nedir o hadis.(tırmizide de geçer)selmanı farisi ile ilgili olan. öyle bir ahir zaman gelcekki şu selmanın soyundan öyle adamlar çıkacakki,em imanı hem de ilmi süreyya yıldızından indireceklerdir.buyurmuş peygamberimiz.Selamnı farisinin fars pers olduğu kanaklarda yazar.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tünelci hikmet,peygamber efendimizden sonra tabiki şiilik çıktı.Şiilik kelime manası olarak dost yandaş demektir..ani kimin yandaşı peygamber efendimizden sonra hz alinin. Ayrıca selamanı farisi hakkndai hadis.Yakın gelecekle ilgilidir.Pers ,fars uyrukludur selmanı farisi.
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    selmanı farısının şiilikle alakası yok, Peygamberimizle doğrudan diyaloğ halinde, iranlı ilk sahabe, ortada şiilik diye bir şey yok o dönemde, biraz bu hadisleri değerlendirirken bizim yorumlar yanlış olur, işin ehli kitleler tarafından değerlendirilmesi gerekir, okuyup okuyupta mana yüklemek, çıkarım yapmak çok doğru olmaz, kıt bilgi yanlışa sürükler.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    tünelci himet,6 yıllık memuriyetimde liyakat ölçüsünde davrandım.O hala da davranıyorm.Başkaları mükellefleri sıkıştırırken, ben ise kurana uyuyorum.Çünkü kuranı kerimde zorlaştırmayınız yardımlaşınız diye.emir veriyor. Ayrıca iranı savunmak adına ,yani o maksatlı bir yazı yazmıyorum.Herkesin günahını kendine.ben en çok,iranın israil ile olan ilişkisine ve savaş gücüne değindim.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tünelci hikmet;İrana duyduğum ilgili bir de şurdan geliyor:2003 yılında yamani as,iran din lideri hamanaye mektup yazdı.Bu mektupta şerefli iran halkı diye sesleniyor. sonra şöle devam ediliyor.Tam ayrıntısını ben görmedim.Fakat ana hattı şu:Yamani as,hamaneye diyorki,iran topraklarının yönetimini bana ver.Vermezsen,bana biat edilmemiş gibi değerlendirmeye alınacaksınız. Daha sonra duydumki,iran din lideri hamaney ,iran vekaleten yönettiğini açıkladı.İşte kaplı kutu.Şuan neler oluyor?
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Sana iyi akşamlar dedim.Kapattım ama.Şunu demeden kapatmayım.Emin olki,o dediğin yazarların,uzmanlardan ise bazılarının kalemi yanlılık kokuyor,öznellik kokuyor.Yani objektifliği yakalamak için sadece o dediğin şeylerle sınırlı kalınmamalı. Ayrıca,o tarz kitapları okumaya hiç gerek yok.Okunamaı gerekenler,başta kuranı kerim meali,kutibe sitte,diğer ehli sünnet kaynakları ve muhyidini arabi hazretlerinin kitapları.
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel liyakat ölçüsünde davranmak, eraycım yalnız iran konusunda biraz daha araştırma yap, Türkiyeden bu alanda çalışan hem uluslararası ilişkiler hemde din konusunda ciddi uzmanlar var, onların biraz daha kitaplarını oku, biraz daha gözden geçir arkadaş, forumlar biraz hararetli oluyor, zaman zaman birbirimize sinirlenebiliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!