Hollanda haddini bilsin, Türkiye'nin yanındayız!

Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu ve Azerbaycan halkının Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti

Hollanda haddini bilsin, Türkiye'nin yanındayız!
Hollanda haddini bilsin, Türkiye'nin yanındayız!
GİRİŞ 13.03.2017 22:18 GÜNCELLEME 14.03.2017 09:33
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva , Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına tepki göstererek, "Hollanda'nın haddini bilmesi gerektiğini" söyledi.

Paşeyava, Türkiye Devleti'nin temsilcilerine karşı yapılan bu tür saygısızlığı dünyanın her yerindeki Türkler tarafından kınandığını söyledi.

"Hollanda'da sokaklara inen insanlara uygulanan şiddetin akıl almaz bir durum olduğunu" belirten, Paşayeva ‘‘Buradan şunu anlıyoruz ki, Hollanda İslamofobinin ve Türkofobinin ne derecede arttığını gözler önüne sermiştir'' dedi.

Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti:

Hollanda'da bazı grupların Türkiye aleyhine çalışan güçlere destek vermesinden sonra yaşanılan bu üzücü olay, Türkiye'deki insanlarımız kadar Azerbaycan'ı ve diğer kardeş cumhuriyet ve toplumları da üzmüştür. Biz Hollanda yetkililerinden bu olayla ilgili özür dilemelerini bekliyoruz. Çünkü bu gerginliğin daha da tırmanması Hollanda-Türkiye ilişkileri ile beraber Avrupa'da gerginliği artırabilir, ki bunun sonucu daha da üzücü olabilir. Biz her zaman kardeş Türkiye'nin yanındayız."

YORUMLAR 91
  • ismail serin 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun azerbeycan kardaslarimiza her sorunda arkamizda adam gibi duruyorlar baska hicbir musluman ulkeden cit cikmadi duyan varmi duymadim baska musluman ulkeler ezikliklerinden sesbile veremiyorlar sag olsun gardaslara allah razi olsun gercekten turkun turkten baska dostu yokmus gerisi fasa fiso.
    Cevapla
  • Aysar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep suni seyler,azeriler rusyaya daha yakindir...hayati hic bir meselede turkiyeye yakin durmamislardir..kibris...
    Cevapla
  • geri al 7 yıl önce Şikayet Et
    sen önce işgal edilen toprağını geri al
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    helal sana paşeyeva
    Cevapla
  • yürek 7 yıl önce Şikayet Et
    helal kardeşlerimize.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi