İsveç'ten Rusya'ya sert tavır!

İsveç Dışi̇şleri Bakanı Wallström, Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadıklarını belirtti.

İsveç'ten Rusya'ya sert tavır!
İsveç'ten Rusya'ya sert tavır!
GİRİŞ 20.03.2017 09:43 GÜNCELLEME 20.03.2017 09:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsveç Dışi̇şleri Bakanı Margot Wallström, Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadıklarını belirtti.

"RUSYA'YI KINIYORUZ"

Wallström, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuri̇yeti̇'ni̇n Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı ilhakının 3. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve işgalinden bu yana 3 yıl geçti. Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınıyoruz." i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.

Kırım Tatarlarının kötüleşen yaşam şartları ve bölgedeki i̇nsan hakları ihlalleri hakkında deri̇n kaygı duyduklarını vurgulayan Wallström, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun ilgili kararı gereği uluslararası hukuk çerçevesinde Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edi̇yoruz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Rum kesimini devlet olarak tanımak ve Avrupa birliğine almakta Avrupa Birliğinin bir ILHAKI dır. Ne farkınız var Rusya'nın yaptığıyla???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı