Bir ülkeden daha rest! İzin almayacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İran, nükleer füze programı için kimseden izin almayacak" dedi.

Bir ülkeden daha rest! İzin almayacağız
Bir ülkeden daha rest! İzin almayacağız
GİRİŞ 15.04.2017 23:07 GÜNCELLEME 15.04.2017 23:08
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde İran'daki nükleer anlaşmayı eleştirerek, ABD'nin, seçim kampanyasındaki İran'ın füze programını durduracağını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise nükleer füze programına ilişkin yaptığı açıklamada, "İran, nükleer füze programı için kimseden izin almayacak" ifadelerini kaydetti. Ruhani, "İran silahlı kuvvetlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi sadece ülkeyi savunmak amaçlı ve füze ve uçak inşa etmek için hiç kimseden izin istemeyiz" diye konuştu.

İran'ın saldırgan hedeflerinin olmadığını belirten Ruhani, ancak barışın tek yönlü bir yol olmadığını kaydetti. Ruhani, diğer tarafın barışçıl olmadığını bu yüzden ihtiyatlı olma ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

ABD Senatosu, İran'a balistik füze fırlatmaları ve diğer nükleer olmayan faaliyetler karşısında yeni yaptırımlar koymak için yayınlanan bir tasarıyı, cumhurbaşkanlığı seçimleri endişesiyle erteledi. İran ise füze testlerinin nükleer anlaşma kapsamında olmadığını söyledi.

YORUMLAR 47
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar konu iran olunca neden bu kadar tepki veriyorsunuz israil abd ingiltere olunca sus pussunuz maalesef. onlar bizden daha bağımsızlar gerçekleri görmek zorunuza gitmesin bizde hür olmalıyız
    Cevapla
  • LevRok 7 yıl önce Şikayet Et
    Buna müsade etme Türkiye !!!!
    Cevapla
  • Milliyetciyiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı abd ve rusya kimseden izin almadan istediğini yapıyorsa Diğer ülkelerinde buna hakkı vardır. Türkiye de o hakkını kullanmalıdır.
    Cevapla
  • Türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet iran nükleer kullanabilir ama sadece SÜNNİ MÜSLÜMANLARA karşı. Çünkü tarih boyu sünni müslüman hariç kimseyle savaşmamış müslüman görünümlü cins bir ülkedir
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    İran vatanı için, namusu için nükleerden asla vazgeçmez.İran sayesinde israil ortadoğuya fazla açılamamıştır.İran onlara hep engel olmuştur. Şuan amerika ve israilin tek karın ağrısı aslında irandır.İran siyonistin önündeki en büyük engel olduğu için,iranın ortadan kaldırmak istiyorlar.Ama başaramazlar.Cenabı hak nurun tamamlayacaktır.Kafirler istemesede allahu teala nurunu tamamlayacaktır.
    Cevapla
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte Osmanlı'nın en çok savaştığı millettir Farslar onlar Sünnilerden gavurdan daha çok nefret ediyorlar bugün Rusya ile savaşsak ilk bize İran savaş açar Suriye'de kardeşlerimize yaptıklarını bilmiyormusun
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen neden bahsediyorsun İsrail ve İran ortadoğuda birbirinden habersiz iş yapmaz ikisi de kankadır ve İran tarihi boyunca yukarda arkadaşın da dediği gibi Müslümanlar hariç kimseyle savaşmamıştır. İran hiçbir zaman müslüman olmadı yarı hristiyan yarı yahudi devşirme tarzı neidüğü belirsiz bir millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor