'Avrupa Türkiye'den korkuyor'

Sudanlı araştırmacı yazar Dr. Fatih Ali Hasaney, "Avrupa ve İsrail, süper güç olma yolunda ilerleyen Türkiye'den korkuyor." dedi.

'Avrupa Türkiye'den korkuyor'
'Avrupa Türkiye'den korkuyor'
GİRİŞ 19.04.2017 09:11 GÜNCELLEME 19.04.2017 09:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hasaney, halk oylamasıyla yaptığı değerlendirmede, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın da başkanlık sistemini savunduğunu belirtti. Hasaney, "Uzun yıllar verilen mücadele nihayet sonuçlandı. Türkiye'yi kalkındıracak başkanlık sisteminin gelmesi Tayyip Erdoğan ve ekibine nasip oldu." diye konuştu.

Sandıktan çıkan sonucun küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Hasaney, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk oylamasında çıkan sonuç asla düşük bir oran değildir. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşları, seçim sürecinde sadece getirilmek istenen sistemi anlatmakla kalmamış, aynı zamanda dış mihraklarla da mücadele etmiştir. Batı'nın ve İsrail'in, şiddetli olarak Türkiye aleyhtarlığı yapmasının derin anlamları vardır. Hepsi 'süper güç' olma yolunda emin adımlarla yürüyen Türkiye'den endişe ediyor, korkuyor. Bunun için askeri darbe yapmaya kalktılar. Ekonomik darbe vurmaya çalıştılar. Fakat Allah'ın yardımıyla halkın Erdoğan'a olan güveni birleşince olumsuzluklar bertaraf edildi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Korksun batı korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma