Tüm dünyanın konuştuğu Suriyeliye BM'den onur!

Türkiye'den Yunanistan'a yüzerek ulaşan ve aynı zamanda olimpik yüzücü olan Suriyeli mülteci Mardini, BM'nin İyi Niyet Elçisi seçildi.

Tüm dünyanın konuştuğu Suriyeliye BM'den onur!
Tüm dünyanın konuştuğu Suriyeliye BM'den onur!
GİRİŞ 27.04.2017 13:29 GÜNCELLEME 27.04.2017 13:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'den yüzerek ulaştığı Yunanistan'dan Almanya'ya giden Suriyeli mülteci ve olimpik yüzücü Yusra Mardini, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İyi Niyet Elçisi olarak atandı.

''GURUR DUYUYORUM''

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mardini, "Mültecileri temsil etmekten onur duyuyorum. Berlin'de yaşıyorum. Hikayemi anlatmak için konuşmalar yapıyorum. Bütün mültecileri eğitimlerine ve hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri çağrısında bulunuyorum." dedi.

''OLİMPİYATLARDA YER ALMAK İSTİYORUM''

17 yaşında en genç BMYK İyi Niyet Elçisi olan Mardini, "Gelecek olimpiyat oyunlarında da mülteci takımının olması gerektiğini düşünüyorum. 2020'de Tokyo'daki olimpiyatlarda da takımda yarışmak isterim. Mülteci takımının sonsuza kadar var olmasını istemiyorum. Çünkü mülteci sorunun sona ermesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Mardini, savaş bittikten sonra Suriye'ye dönmek istediğini belirtti.

KAHRAMANLIĞI DÜNYADA YANKI BULMUŞTU

İç savaşın başlamasının ardından Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Mardini, 20 kişiyi taşıyan küçük bir botla Yunanistan'a gitmeye çalışmıştı. Mardini, motoru duran ve su almaya başlayan botu, kız kardeşiyle denize girip Midilli Adası sahillerine kadar 4 saatten fazla iterek kıyıya ulaştırmayı başarmıştı.

RİO OLİMPİYATLARINDA YER ALMIŞTI

Yunanistan'dan Almanya'ya geçen Mardini, 2016 Rio Olimpiyatları'nda "Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı"nda 10 sporcu arasına yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • frk 6 yıl önce Şikayet Et
    batı vitrinine bi kukla daha koymuş. Millet bombalar altında ölsün hanımefendi yüzsün. Yüz sen yüz
    Cevapla
  • Muratas 6 yıl önce Şikayet Et
    multecilerin içinden bu tip insanlari bizim seçip millilestirmemiz lazım
    Cevapla
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan post mültecilerden dost olmaz kardes bu kizin kendi ülkesine hayrı yok türkiyeye nasıl olsun
    Cevapla
  • Mümin 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçükhanımın müslüman olup olmadığını bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ise, ne olursan ol yada kim olursan ol, batılı kültürel değerleri benimsemediğin sürece asla vitrine çıkartılmazsınız.
    Cevapla
  • Vefa 6 yıl önce Şikayet Et
    Sırf güzel olduğu için sahip çıkıyorlar. İnsanlık için olsa kimse yanaşmazdı bile. Çaresizce ölen yüzbinlerce Suriyeli buna örnektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti